SİYASET

CİZRE VE SİLOPİ’DEKİ GELİŞMELERİ BAŞBAKAN’A SORDU

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

CİZRE VE SİLOPİ’DEKİ GELİŞMELERİ BAŞBAKAN’A SORDU
15-12-2015 20:08
Google News

BAKANLIK, ÖĞRETMENLERİ İLÇELERDEN UZAKLAŞTIRDI

Becerikli, soru önergesinde, Cizre'de öğretmenlere “Tüm öğretmen ve idarecilerimiz bakanlığımız tarafından 14 Aralık tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alınmıştır. Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilirler” içerikli kısa mesaj gönderilirken Silopi'de görev yapan öğretmenlere ise “Öğretmenler 14–15–16 Aralık tarihlerinde hizmet içi eğitime alınacağından, belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İş-Kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir” mesajının gönderildiğini açıkladı.

“HALK İLE MEMURLAR AYRIŞTIRILIYOR”

1298 öğretmenin görev yaptığı Cizre ve 1873 öğretmenin görev yaptığı Silopi'de eğitime belirsiz bir tarihe kadar ara verildiğini, öğretmenlerin büyük endişeyle ilçeleri terk ettiğini açıklayan Milletvekili Becerikli “Ayrıca sağlık personelinin bir talimatla izinlerinin ikinci bir emre kadar kaldırılmıştır. Tüm bu gelişmelerin ardından Cizre ve Silopi'de yeniden sokağa çıkma yasakları ilan edileceği açıklanmıştır. Sokağa çıkma yasakları öncesinde öğretmenlere mesaj atılarak ilçeden çıkarılmalarının nedeni nedir? Sağlık personellerinin izinlerinin kaldırılmasının ve hazırlıklı olun talimatının verilmesinin nedeni nedir? Öğretmenleri ilçelerden uzaklaştırmanız ve sağlık personellerinin izinlerini kaldırmanız hükümetinizin son dönemlerde Kürt coğrafyasında geliştirdiği sivil halka yönelik savaş politikanızın bir devamı mıdır? Mesajları sadece yereldeki memurlara göndermeniz halk ile memurları ayrıştırdığınızın bir göstergesi değil midir?” sorularını Başbakan Davutoğlu’na yöneltti. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete