SİYASET

ÇOBANLARIN SORUNLARI MECLİS’TE…

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

ÇOBANLARIN SORUNLARI MECLİS’TE…
20-06-2017 21:26
Google News

Çobanlığın, ülke hayvancılığı açısından önemli bir meslek olduğunu belirten Aslan “Son yıllarda ülkemizde çoban sayısı azaldı. Bu mesleğin en büyük sorunu, sosyal güvencesinin olmayışıdır. Çobanlara sosyal güvence sağlanırsa, işlerini zevkle yaparlar, bu da verimliliği arttırır. Çobanlıkla geçinenler, ortalama bin koyuna bakabiliyor. Aldığı para ise asgari ücretin altında kalıyor” dedi.

“ÇOBANLARA SOSYAL GÜVENCE SAĞLANMALI”

Bakan Müezzinoğlu’na, çobanlık yapan vatandaşların sosyal güvenlik çatısı altına girmelerini sağlayacak çalışmaları olup olmadığını soran Milletvekili Aslan “Çobanlık mesleğinin sürdürülebilirliği için çalışmalarınız var mı? Bu meslekte sosyal ve ekonomik adaletsizliği ortadan kaldırmaya dönük bir çalışmanız var mı? Hayvan sahiplerinin verdiği sınırlı bir ücretle geçimini sürdüren çobanların maaşlarında düzenleme yapılması için çalışmalarınız var mı? Türkiye’de küçükbaş hayvan sayısı ciddi bir düşüş yaşadı. Bunda, çobanların ekonomik, politik ve sosyal problemlerinin etkili olduğunu düşünüyor musunuz? Çobanların eğitimi ve özlük haklarının sağlanması için planlamanız var mı?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete