GÜNDEM

ÇOCUK BAYRAMI MI DEDİNİZ?

Verilere göre işsizlikte birinci sırada yer alan Batman’da çocuk işçiler, yoksulluğun boyutlarını en çarpıcı şekilde gözler önüne seriyor.

ÇOCUK BAYRAMI MI DEDİNİZ?
23-04-2015 12:39
Google News

Kentin işlek cadde ve semtlerinde ayakkabı boyayarak, simit satarak, araba camlarını silerek,  mendil ve sakız satarak para kazanan çocuklar, kentin kanayan yarası olmaya devam ediyor.

ÖYLE BİR FOTOĞRAF Kİ ÇOCUKLARIN DURUMUNU ÖZETLİYOR

Sabah saat 04.30 sıralarında muhabirimiz Umut Ayaz’ın objektifine yansıyan bu fotoğraf, küçük yaşta ağır yükün altına giren çocukların içler acısı halini anlatmaya yetiyor. Sabahın ilk ışıklarıyla sokağa çıkarak ellerindeki tepsilerle simit satan çocuklar, geceyi Şehir Otogarındaki soğuk banklarda yatarak geçiriyor. Tepsilerini banklara koyarak uykuya dalan çocuklar, otogara otobüs geldiği sırada uyanarak yolculara simit satma yarışına giriyor. Bankta ardı ardına sıralanarak uykuya dalan çocuklardan bazılarının, gecenin ayazında üşüdükleri ve ellerini dizlerinin arasına koyarak, bazılarının ise üzerini gazete ile örterek soğuktan korunmaya çalıştığı dikkatlerden kaçmıyor. Çocukların bu durumu, görenlerin içini burkuyor.

TEK GAYELERİ EVE EKMEK GÖTÜRMEK

Daha fazla simit satabilmek için gece saatlerine kadar sokakta kalan ve soğuk bankların üzerinde uyuyan çocuklar, çocukluklarından habersiz olduğu gibi, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğundan da habersiz. Sokaklarda çalışan ve türlü tehlikelerle burun buruna gelen çocukların tek gayesi ise eve ekmek götürmek. Kendi bayramlarından habersiz bir şekilde ekmeğinin peşinden koşan bu çocuklar, yoksulluğun acı ve soğuk yüzünü gözler önüne seriyor. (Fotoğraf : Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete