EĞİTİM

ÇOCUK GELİN, GELDİĞİ KÖYE KÜTÜPHANE KAZANDIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Fatih Erdoğan tarafından başlatılan Ak Eğitim Seferberliği projesinin açılış töreni, Batman’ın Kozluk İlçesine bağlı Yapaklı Köyü İlkokulu’nda gerçekleşti. Törene Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Kozluk Kaymakamı Osman Bilici ve AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin katıldı.

ÇOCUK GELİN, GELDİĞİ KÖYE KÜTÜPHANE KAZANDIRDI
20-11-2017 20:41
Google News

“ÇOCUK GELİN OLARAK KÖYE GELDİM”
Projenin, İŞKUR personeli 6 çocuk annesi Ayten Erikli’nin, okuyamadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Fatih Erdoğan’a ulaşması ve okula kütüphane kazandırması ile başladığı anlatıldı. Erikli “Evim yıkılmak üzereydi. Fatih Beye ulaştım. İŞKUR üzerinden okulda işe başladım. Kütüphaneye dönüştürdüğümüz yer, daha önce öğretmenler odasıydı. Bu köye çocuk gelin olarak geldim. Ben okumadım. Yokluk, hayallerimin önünü engelledi. Öğretmenlere hayalimi anlattım. Desteklediler. Fatih Beye ulaştım. O bu projeyi başlattı, Cumhurbaşkanımız da destekledi. Sponsorlar bulundu. 1 haftada raflar, kitaplarla doldu. Bu küçücük rafa dünya sığdırdık” dedi. 


KÜTÜPHANE OLMADIĞINI GÖRÜNCE ARAYIŞA GİRİYOR
Proje hakkında konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin “Bu köyde çok anlamlı bir projeyi başlattık. Umarım bu proje bütün köy okullarında hayata geçer” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete