GÜNDEM

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ, CİNSEL İSTİSMARLARIN GÖLGESİNDE

Dünya Çocuk Hakları Gününde yayımladığımız bu haberden dolayı utanç duyuyor ve bütün çocuklardan özür diliyoruz.

ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ, CİNSEL İSTİSMARLARIN GÖLGESİNDE
19-11-2017 21:35
Google News

GEÇEN HAFTA DA İKİ KIZ ÇOCUĞU İSTİSMAR EDİLMİŞTİ
Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı İkiköprü Beldesi’nde 40 yaşlarındaki şahsın, 13–14 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmasının ardından Beşiri İlçe Merkezinde de benzer bir olay yaşandı.
10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR…
İkiköprü Beldesindeki tacizci ile aynı yaşta (40) olan M.T. isimli şahıs, henüz ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. İddialara göre mağdur çocuk, olan biteni ailesine anlattı. Konu, Emniyet ve Savcılığa intikal etti. Şüpheli M.T. Emniyette verdiği ifadenin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
ÇOCUKLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ
Batman Sonsöz Gazetesi, cinsel istismar ve tecavüz haberlerinin üzerine kararlılıkla gitmeye devam ediyor. İstismar olaylarının toplumda infiale yol açtığına inanan gazetemiz, istismar davalarını ve sorumluların hak ettikleri cezayı almalarının takipçisi oluyor. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Hatice Türkan “Dünya Çocuk Hakları Gününü kutladığımız bu günde gazetemizin sayfalarında çocuklarla ilgili güzel haberlere yer vermemiz gerekirken, böylesi iğrenç bir haberi verdiğimizden dolayı kendi adımıza özür diliyoruz. Bu haberleri yapmadaki amacımız, günümüzde sokaklarda birçok tehdit ile karşı karşıya kalan çocukların saf ve temiz duygularını istismar edenleri deşifre etmek, yaşananların üstünün kapatılmasını önlemek ve sorumluların hak ettikleri cezayı almalarını sağlamaktır. Ancak biz bunu yaparken, toplumdaki ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarının, yaşananlar karşısındaki sessizliği, oldukça düşündürücüdür” dedi.
SON 10 YILDA 3 KAT ARTTI
Adalet Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de çocuk istismarıyla ilgili dava sayısı, son 10 yılda yaklaşık 3 kat arttı. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete