GÜNDEM

ÇOCUK İŞÇİLER, MERCEK ALTINDA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca uygulamaya konulan çocuk işçiliğinin önlenmesine ilişkin genelge kapsamında Batman’da çalışmalar başladı.

ÇOCUK İŞÇİLER, MERCEK ALTINDA
07-08-2018 21:12
Google News

 

ÇOCUK, AİLE VE TOPLUM ODAKLI ÇALIŞILIYOR

Sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocukların sosyal rehabilitasyonlarının sağlanması, toplumla bütünleşmelerinin sağlanması çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik çocuk, aile ve toplum odaklı çalışmalar başladı.

ALAN TARAMASI VE GÖRÜŞMELER YAPILIYOR

Batman Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Mobil Ekip, alan taramasına çıktı. Sokakta çalışan, çalıştırılan çocuklar tespit edildi. Çocukların okulları ve aileleri ile görüşmeler sağlandı. Okul görüşmelerde çocuğun devam durumu ve akademik başarısı hakkında bilgi alındı. Aile görüşmesinde, ailenin ekonomik, sosyal, kültürel yapısı incelendi. Aileye, sokakta çalıştırılan çocuğun karşılaşabileceği ihmal, istismar ve yaptırımlar konusunda bilgi aktarıldı.

63 ÇOCUĞA ULAŞILDI

Mobil Ekip, sokakta yaşayan veya çalıştırılan çocukların tespiti için Alo 183 hattı üzerinden ihbar almaya başladı. Mobil Ekip, çalışmalar kapsamında 63 çocuğa müdahale etti, 8 aile ise yardım için SYDV kurumuna yönlendirildi. 63 çocuk ve ailelerine yönelik gerekli psiko-sosyal, akademik ve kültürel hizmetlerde bulunuldu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete