GÜNDEM

“ÇOCUK İSTİSMARINA DUR” DE

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, çocuk istismarı ile mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak kampanyasını yürütüyor.

“ÇOCUK İSTİSMARINA DUR” DE
10-07-2019 22:40
Google News

 

 

ÇOCUK MAHKEMELERİ KURULSUN, İSTİSMARCILAR TUTUKLANSIN TALEBİ
Her yıl Temmuz Ayının ikinci haftası tekrarlanan Mavi Kurdele Kampanyası, UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve Yardımcısı Yücel Ceylan’ın, çocuk ölümleri, kayıpları ve istismarına dikkat çekmek için başlattığı farkındalık çağrısı olarak biliniyor. Kampanyada Çocuk İstismarı ile Mücadele’de İhtisas Mahkemelerinin kurulması, suçlu takip sistemi oluşturulması, istismarcıların tutuklu yargılanması, Çocuk Koruma Eğitiminin milli eğitim müfredatına eklenmesi, yargıda çocuğun üstün faydasının gözetilmesine dikkat çekiliyor.
TÜM YURTTA EŞZAMANLI SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI YAPILACAK
UCİM, #CocuklaricinMaviKurdeleTak etiketiyle tüm yurtta eş zamanlı (8–15 Temmuz) paylaşım yaparak ses getirecek. UCİM yetkilileri “Çocuk istismarına karşı farkındalığın artması ve istismarla mücadelenin hız kazanması için Mavi Kurdele Farkındalık Haftası’nda kampanyamıza herkesin desteğini bekliyoruz. Sol bileğinize taktığınız mavi kurdelelerinizle çektiğiniz fotoğrafınızı sosyal medyada #CocuklaricinMaviKurdeleTak etiketiyle paylaşarak sesimizin daha çok duyulmasını sağlayabilirsiniz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete