SİYASET

ÇOCUK İSTİSMARLARI ARAŞTIRILSIN

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, çocuklarda derin travmalara yol açan cinsel istismarı, aile içi istismar ve kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine ilişkin etkin bir çalışma yürütülerek, istismarın neden ve sonuçlarının araştırılması ve çocuk istismarını önleyecek tedbirlerin tespiti için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

ÇOCUK İSTİSMARLARI ARAŞTIRILSIN
20-05-2020 19:12
Google News

 

Vekil Uca “Çocukların cinsel ve her türlü istismarını önlemek, devletin birincil yükümlülüğüdür. Bu yükümlülüğün yerine getirilebilmesi için çocuğa yönelik hizmetlerin izlenmesi, bunun için veri toplanması ve analiz edilmesi gerekir. Çocukları ev ve okul gibi bulundukları her ortamda izleyen, çocukların kolaylıkla ulaşabileceği başvuru mekanizmaları oluşturmayan, çocuklarla çalışan kurumların personelini bir standarda tabi tutmayan, bu kurumları ruhsatlandırırken çocuk istismarına karşı önlemler almayan hükümet ve ilgili bakanlıklar, bundan sorumludur” dedi. 

SORU ÖNERGESİ HAZIRLADI

 Vekil Uca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yönelttiği soru önergesinde ise “Bakanlığınız, çocuğa yönelik cinsel istismarı engelleyecek düzenlemeler yapılması ve bu meseleyle ilgili etkin bir mücadele yürütülmesi amacı ile hangi çalışmaları hayata geçirecektir? Basın yayın organlarında çocukların evlenebileceği, doğum yapabileceği şeklinde ve çocuğun üstün yararını tehlikeye atan açıklamalara ilişkin Bakanlığınız hukuki süreç başlatmış mıdır? Akit TV’de yayınlanan ve çocuğun cinsel istismarını meşru gösteren açıklamalara dair neden açıklama yapmadınız? Bu programda yapılan açıklamalara dair hukuki süreç başlatacak mısınız? Son on beş yıl içerisinde kaç çocuk istismara uğramıştır? Yıllara ve şehirlere göre dağılım ne şekildedir? Son on beş yıl içerisinde çocuğa karşı istismardan kaç kişi ceza almıştır, kaçı hâlihazırda cezaevindedir? Çocuğa yönelik istismarın önlenmesi için toplumun sizden beklentisi olan bütünlüklü politikaları ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete