TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çocuklar eğlenerek öğreniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve bilim merkezi olarak tasarladığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’nde eğitimler devam ediyor.

Çocuklar eğlenerek öğreniyor
08-08-2023 14:21
08-08-2023 13:22
BATMAN
Google News

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nınçocukların ve gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla Bağlar Koşuyolu Parkında açtığı Ali Emiri Bilgievi Cezeri Bilim Merkezi’nde Biyoloji, Fizik, Kimya Laboratuvarlarında gençlerin gelişimleri eğitmenlerce destekleniyor.

YENİ CEZERİLER BAĞLAR’DA YETİŞİYOR

Uzman Eğitmenler; gençleri bilimle ve teknolojiyle erken yaşta tanıştırarak yeni Cezerilerin Bağlar’da yetişmelerini sağlayacak. Öğrenciler, terasta Uzay Planetaryum’da güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerini teleskopla gözlemliyor. Öğrenciler, laboratuvarların yanı sıra robotik ve yazılım kodlama atölyelerinde hedefledikleri ve hayal ettikleri projeleri gerçekleştirecek. Gençler, bilişim dersliklerinde de merak ettikleri araştırma konularına yanıt bulabilecek.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN CİHAZ GELİŞTİRDİ

Altıncı sınıf öğrencisi Muhammed Efe Kılıç (11), bilim merkezinde Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizcetemel derslerini gördüklerini söyledi. Temel derslerin yanı sıra merakı olduğu için Robotik Kodlama Atölyesi’ne kaydolduğunu belirten Kılıç, gördüğü eğitimler sayesinde görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak cihaz geliştirdiğini aktardı. Kılıç, burada gördüğü eğitimleri dışarıdaki arkadaşlarına anlattığını ve onları da buraya yönlendirdiğini ifade etti.

Öğrencilerden Eymen Ergül (11), şöyle konuştu: “Burada temel derslerde kendimi geliştirmek için geldim. Robotik kodlama eğitimi de alıyorum. Buradaki eğitimi arkadaşlarıma anlatıyorum, ilgi duyanları yönlendiriyorum.”

Temel derslerini geliştirmek istediği için bilgievine kaydolduğunu aktaran Viyan Harem (11) ise “Buraya severek geliyorum, buranın katkısı bana çok fazla. Temel derslerimi daha çok geliştirmek buraya geldim. Öğretmenlerimiz çok iyi eğitim veriyor.” dedi. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete