GÜNDEM

ÇOCUKLAR, HAYVAN SEVMEYİ ÖĞRENİYOR

Milli Eğitim Bakanı Prof. Ziya Selçuk’un okullarda hayvan sevgisinin aşılanmasına dönük çağrısı, Batman’da hayat bulmaya başladı. Batman Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı anaokulu ve kreşlerde hayvanat bahçeleri oluşturulmaya başlandı.

ÇOCUKLAR, HAYVAN SEVMEYİ ÖĞRENİYOR
25-09-2019 19:42
Google News

 

BAKAN ÖNERDİ, BATMAN UYGULAMAYA BAŞLADI
Bakan Selçuk sosyal medya sayfasında, çocuklara hayvan sevgisi aşılanabilmesi için okullarda hayvan beslenebileceğine dönük çağrı yaptı. Bakan’ın çağrısı, Batman’da hayata geçmeye başladı. Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın da deste ve teşviki ile kent merkezindeki anaokulu ve kreşlerde hayvanat bahçeleri oluşturulmaya başlandı.

ÇOCUKLAR, HAYVAN SEVGİSİNİ ÖĞRENİYOR

DSİ Anaokulu’nda tavuk, kaz, horoz tavuskuşu ve tavşan besleyen minik öğrenciler, hayvan sevgisini uygulamalı olarak öğreniyor. Yine Tomurcuk Anaokulu’nda süs tavuk ve süs horozları, 15 Temmuz Anaokulu’nda ise kümes hayvanları ile zaman geçiren çocuklara, hayvan sevgisi aşılanıyor. Mimar Sinan Anaokulu’nda sınıflara akvaryumlar ve kuş kafesleri kurularak balık ve kuş besleniyor. Hayvanları kendi elleriyle besleyen çocuklar, hayvanların bakımını da kendi elleriyle yapıyor. Hayvanların gerekli tedavi ve bakımları da uzman ekiplerce yapılıyor. Uygulamanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı diğer eğitim kurumlarında da yaygınlaşması öngörülüyor.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete