GÜNDEM

“ÇOCUKLAR, TECAVÜZCÜLERİ İLE EVLENDİRİLİYOR”

Selis Kadın Danışmanlık Merkezi, TBMM Boşanma Komisyonu tarafından, çocukların tacizcileriyle evlendirilmesine yönelik oluşturulan yasa tasarısını protesto etti.

“ÇOCUKLAR, TECAVÜZCÜLERİ İLE EVLENDİRİLİYOR”
26-05-2016 19:58
Google News

Yılmaz Güney Sinema Salonu önünde yapılan açıklamaya HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz, DBP İl Eş Başkanı Nurten Üzümcü, KJA Batman Sözcüsü Songül Korkmaz ve KJA Bileşenleri katıldı. Yasa tasarısının, bütün tepkilere rağmen Meclise sunulduğunu söyleyen Milletvekili Becerikli “Bu yasa, küçük kız çocuklarının, tecavüzcüleri ile evlendirilmesinin yolunu açıyor. Denetimli olarak sürdürülecek bu evlilikte 5 yılı aşarsa olumsuz bir evlilik yürütülürse tamamen aklanacaktır. Karaman’da tecavüze uğrayan erkek çocukların hakları ne olacak? Yasanın geri çekilmesi için mücadelemizi yükselteceğiz” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Yasa tasarısını facia olarak tanımlayan Selis Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Çiğdem Samsa da “Bu rapordaki akıl almaz ve temel yasaları alt üst edici önerilerin takipçisi olacağız. Yılmayacağız, yıldırılmayacağız” açıklamasını yaptı. Kadınlar, açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete