TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çocuklar yarı olimpik havuza götürüldü

Diyarbakır'da sıcaklardan bunalan ve süs havuzunda serinleyen çocuklar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) ekiplerince yarı olimpik havuza götürüldü.

Çocuklar yarı olimpik havuza götürüldü
06-09-2023 10:41
BATMAN
Google News

DBB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, süs havuzunda serinlemek amacıyla suya giren çocukları tam donanımlı yüzme havuzuyla buluşturmak amacıyla harekete geçti. Bu kapsamda, merkez Sur ilçesindeki Anzele Parkı'ndaki süs havuzunda serinleyen çocuklar belediyeye ait otobüsle merkez Yenişehir ilçesindeki Seyrantepe Toki Yüzme Havuzu'na götürüldü. Burada şort, gözlük ve bone verilen çocuklar, eğitmenler gözetiminde yarı olimpik havuzda yüzerek gönüllerince eğlendi.

"PROFESYONEL ŞEKİLDE YÜZMEYİ ÖĞRENİYORLAR"

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ömer Buğday, gazetecilere, "Spora Gel" projesi kapsamında bu yaz 8-21 yaş aralığındaki 33 bin çocuk ve gencin 21 branşta aktivitelere katıldığını söyledi.

Proje kapsamında 6 bin çocuk ve genci de yüzme ile buluşturduklarını belirten Buğday, şöyle konuştu: "Sur ilçesindeki çocuklar serinlemek için Anzele Parkı'ndaki süs havuzuna giriyorlar. Orada güvenli ve kontrollü bir alan olmamasından dolayı biz de buraya getirmek istedik. Burada güvenli, temiz ve kontrollü bir şekilde yüzmelerini istedik. Burada eğitmenler eşliğinde güvenli bir şekilde suya giriyorlar ve profesyonel şekilde yüzmeyi öğreniyorlar. Çocuklar güzel bir gün geçirdi. İnşallah önümüzdeki süreçte belirli periyotlarla çocuklarımızı buraya getireceğiz." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete