GÜNDEM

“Çocukları, çırak olarak yetiştirmeliyiz”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, sorunun pek çok iş kolunu tehdit ettiğine dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.

“Çocukları, çırak olarak yetiştirmeliyiz”
03-10-2023 10:01
03-10-2023 15:59
BATMAN
Google News

Ülke genelinde neredeyse her sektörde kalifiye eleman sorununun yaşandığını vurgulayan Çiftçi “Zanaatkâr geleneğinden gelme olarak ortaokul yaşlarından itibaren çocuklarımızı zanaata yönlendirmeliyiz. Velilerimiz, öğretmenlerimiz, çocukları yeteneklerine göre mesleklere yönlendirmeli. Hafta sonları, yaz tatillerinde çocuklarımızı bir zanaata verelim ki orada bir meslek öğrensin, hayatı öğrensin. Bu bir zulüm değil, çocuklar için gelecektir” dedi.

“GENÇ NÜFUSU DOĞRU KANALİZE ETMEK GEREK”

Ticaret Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Ticaret Odası gibi meslek kuruluşlarının bir araya gelerek el birliğiyle kalifiye eleman sıkıntısını gidermek için çaba sarf etmesi gerektiğini ifade eden Çiftçi “Kalifiye eleman sorunun ortadan kalkması için bir çalışma yapmalıyız. Bu sorun günden güne büyüyor. Örneğin Batman'da genç nüfus çoktur. Buna rağmen esnafımız, tüccarlarımız, fabrikalarımız kalifiye eleman konusunda sıkıntı çekiyor. Bu genç nüfusu doğru bir şekilde kanalize edebilirsek çok güzel başarılar elde ederiz. Bu sorunun ortadan kalkması için hepimiz el birliğiyle çalışmalıyız. İlimiz işsizlikte de ilk sıralardadır. Bu konuda ciddi bir çalışma yapmalıyız. Belediye, Valilik, Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, mesleki okullar, Organize Sanayi Bölgesi, sanayi siteleri birlikte çalışarak bu ihtiyacı gidermelidir” dedi. (Ali Uslu/Batman Sonsöz Gazetesi)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete