GÜNDEM

ÇOCUKLARI İÇİN DİŞİNİ TIRNAĞINA TAKTI

5 kız çocuğuna bakmak için sokaklarda plastik ve hurda demir parçaları toplayarak evine ekmek getirmenin derdine düşen kadın, yürekleri burktu.

ÇOCUKLARI İÇİN DİŞİNİ TIRNAĞINA TAKTI
08-03-2015 18:20
Google News

Raman Mahallesi 1808 sokakta 5 kızı ile beraber yaşayan 58 yaşındaki Gülseren Bakış isimli dul kadın, kızlarını okutmak ve geçimlerini sağlamak için dişini tırnağına takıp sokak sokak gezerek hurda topluyor. El arabasıyla sokakları gezen ve hurda toplayan Gülseren Bakış, dulluk maaşının bağlanmasını istiyor.

İNSANLARIN HAKARETİNDEN KURTULMAK İÇİN DULLUK MAAŞIM BAĞLANSIN”

Sokaklarda topladığı plastik ve demir hurdaları el arabasıyla evinin bahçesine getiren Gülseren Bakış, lastik ve demir hurdalarını ayıklayarak satıyor. 5 kız annesi olduğunu ve iki kızının okuduğu bir kızının da maddi imkânsızlıklar nedeniyle okulu bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Bakış “Hurda toplayarak geçimimizi sağlıyoruz. Sokak sokak gezerek naylon topluyorum, devletten 2 ayda bir 400 TL yardım alıyorum ama bu da ev kirasına yetmiyor. Evin geçimi ve çocuklarımın geçimini hurdayla yapıyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar eylemlerine eğlencesine bakarken ben hurda topluyorum. Devletin dulluk maaşımın bağlanmasını istiyorum, çünkü insanların hakaretinden kurtulmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

ANNEMLE GURUR DUYUYORUM

Gülseren Bakış’ın büyük kızı Mine Bakış, annesiyle gurur duyduğunu belirterek “8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde millet eğlenceye o kadar para dökeceğine fakir ve yardıma muhtaç bizim gibi bayanlara yardım etseydi hiçbir kadın bu kadar mağdur olmazdı. Annem sırf bize bakabilmek için sabahtan akşama kadar hurda topluyor. Onunla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete