GÜNDEM

“ÇOCUKLARIMIZ NİYE HALEN DAĞDA?”

Esnaf ve Sanatkârlar Oda Birliği Başkanı Talat Kara, Cumhurbaşkanı Tayyib Erdoğan’ın “Kürt sorunu yoktur” söylemlerine karşı “Evet Türkiye’de bir Kürt sorunu vardır” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ NİYE HALEN DAĞDA?”
06-04-2015 20:52
Google News

SÜRECİ DESTEKLİYORUZ

Erdoğan’ın sözlerine tepki gösteren Başkan Kara “Kürt sorunu yok deniyor o zaman çocuklarımız niye halen dağda? Biz STK temsilcileri olarak tabi ki barış sürecini destekliyoruz. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını temenni ediyoruz” dedi.

HİÇBİR ANNE, ÇOCUĞUNUN DAĞDA KALMASINI İSTEMEZ

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Kara “Bir anneye dünya malını verseniz de, çocuğunun bir gece dahi dağda kalmasını istemez. Soruyoruz Cumhurbaşkanı’na; eğer Kürt sorunu yoksa ve insanlar özgür bir ülkede yaşadıklarını hissediyorsa ne işleri var dağda” dedi.

TÜRK VE KÜRT ANNELERİ, BİZİM ANNELERİMİZ

Açıklamasında annelere de seslenen Kara “İnanıyorum ki bir gün gelecek bu sokaklarda özgürce çocuklarımızı kucaklayacağız. Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Laz, Arap hangi etnik kültüre ve dine sahip olursa olsun hiçbir annenin gözyaşının dökülmesini istemeyiz. Türk anneleri de Kürt anneleri de bizim annelerimizdir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete