EĞİTİM

“ÇOCUKLARIMIZA GÜVENLİ BİR ORTAM OLUŞTURMALIYIZ”

Okul Yöneticileri Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Başkanlığında video konferans sistemiyle gerçekleşti.

“ÇOCUKLARIMIZA GÜVENLİ BİR ORTAM OLUŞTURMALIYIZ”
24-08-2020 17:18
Google News

 

EN BÜYÜK GÖREV ÖĞRETMENLERİN
Online toplantıya Maarif Müfettişleri Koordinatörü Hamit Aydın, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve ilimizde görev yapan okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran “Yapacağımız hazırlıklar ve alacağımız önlemlerle okullarımızı çocuklarımız için güvenli ve sağlıklı bir ortam haline getireceğiz. Hijyen malzemelerinde eksiğimiz kalmadı. Eğitim süreci boyunca bütün ihtiyaçlarınızı temin edebileceksiniz. Bu süreçte en önemli görev, kuşkusuz öğretmenlerimize düşüyor. Öğretmenlerimizi motive etmeliyiz. Bakanlığımız ve TSE arasında yapılan Hijyen Geliştirmesi ve Enfeksiyonu Önleme Protokolü kapsamında Bakanlığımız tarafından kılavuz yayınlandı. Bu kılavuzda belirtilen standartlara uyan okullarımıza Okulum Temizdir belgesi verilecek. İlimizde her okulun bu belgeyi almasını amaçlıyoruz” dedi.

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN EBA’YA ULAŞMALARI
Uzaktan eğitimde her öğrencinin EBA’ya ulaşmasını amaçladıklarını belirten Kurtaran “İlimizde EBA’ya ulaşmada sıkıntı yaşayan öğrencilerimizi tespit ettik. Her okulumuzda kuracağımız EBA Destek Noktaları ile öğrencilerimizin uzaktan eğitim sistemine ulaşabilmeleri için öğrencilerimize destek vereceğiz. Uzaktan eğitim sürecinde sorun yaşayan velilerimizin bize daha kolay ulaşabilmeleri için 0488 280 72 24 numaralı çağrı destek hattını kurduk. Bakanlığımız, öğrenci, veli, yönetici ve öğretmen bilgilendirme rehberleri yayınlandı. Bu rehberlere uygun hareket ederek kendimizi, ailemizi ve toplumumuzu yeterince korumuş olacağız” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete