TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çok dilli ve dinli mahallede 7'nci kez muhtar seçildi

 Mardin'in Midyat ilçesinde 54 yaşındaki Murat Başar, 6 bin seçmeni bulunan Gölcük Mahallesi'nde 7'nci kez muhtar seçilmenin gururunu yaşıyor.

Çok dilli ve dinli mahallede 7'nci kez muhtar seçildi
10-04-2024 02:37
09-04-2024 20:37
Google News

Medeniyetler şehri Mardin'in Midyat ilçesinde arzuhalcilik yapan Başar, 1994 yılında henüz 24 yaşındayken Gölcük Mahallesi'nde muhtar adayı oldu.

Genç yaşında başladığı muhtarlığı 6 dönemdir sürdüren 10 çocuk babası Başar, son olarak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de 7'nci kez muhtar seçilerek 5 rakibini geride bıraktı, mührü kaptırmadı.

Müslüman, Hristiyan ve Yezidi inancından Türk, Süryani, Kürt ve Arap vatandaşların bir arada yaşadığı, yaklaşık 10 bin nüfuslu, 6 bin seçmenin bulunduğu mahallede kurduğu ilişkiler ve sunduğu hizmetlerle gönülleri kazanan Başar, 7'nci kez seçimi kazanma başarısı gösterdi.

Mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ceyda Bozdağ'dan alan Başar, 30 yılını verdiği muhtarlıkta yeni döneme ve hizmetlere hazırlanıyor.

- "Mahallemizde yarım kalan işleri tamamlamak istiyorum"

Muhtar Murat Başar, AA muhabirine, lise eğitimini tamamladıktan sonra ilçede bir süre arzuhalcilik yapmaya başladığını söyledi.

Askerden döndükten sonra da bu mesleğini bir süre sürdürdüğünü ifade eden Başar, "Seçim yaklaşınca aday olmaya karar verdim, aileme ve arkadaşlarıma da danıştım. Herkes olumlu karşıladı. 1994 yılında muhtarlığa başladım ve 7'nci döneme girdim. Dost, akraba ve mahalle sakinlerine destekleri için teşekkür ediyorum." dedi.(AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete