YAŞAM

ÇÖPLER, SANATA DÖNÜŞTÜ

1953 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde doğan ve 1958 yılından bu yana Batman’da yaşayan Tüpraş emeklisi Abdullah Sapan, atıkları sanata dönüştürüyor.

ÇÖPLER, SANATA DÖNÜŞTÜ
22-09-2021 06:05
BATMAN
Google News

EVE KAPANMA SÜRECİNİ VERİMLİ KULLANDI

1979’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı bünyesinde bulunan Tüpraş’ta farklı ünitelerde görev alan Sapan, 2006 yılında emekliye ayrıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tam kapanma sürecinde yeni hobiler edinen Sapan, atıkları sanata dönüştürmeye başladı. 

GAZOZ ŞİŞELERİNDEN VE CEVİZ KABUKLARINDAN AKSESUAR YAPIYOR

Gazoz şişelerinden vazolar, ceviz kabuklarından ise süs eşyaları yapan Sapan “Atılabilecek her türlü malzemeyi boyayarak sıfır atık olarak bilinen tüm materyalleri sanata dönüştürüyorum. Birçok kişi bunların atık olmadığını zannediyor ve daha sonra çok şaşırıyorlar. Yaptığım ürünler arasında meyve çekirdeklerini boyayarak hayvan figürleri elde ediyorum. Çoğu zaman gazoz şişesi, konserve kapakları, taş, ceviz kabuğu, plastik tabak, pipet vs. gibi materyalleri de farklı figür vererek değerlendiriyorum. Koronavirüs pandemisi dolayısıyla kapanmalar bizleri adeta eve hapsetti. Atılacak materyalleri kendime has tekniğimle boyayıp sanatsal bir çalışma haline getiriyorum. Her geçen gün beğenilen bu çalışmalarım beni farklı çalışma yapmaya sevk etti” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete