GÜNDEM

ÇÖPLER TOPLANDI, KİTAPLAR ASILDI

Batman’da kitapsever gençlerin instagram ortamında (@batmanokusun) oluşturduğu Batman Okusun Grubu, 21. okuma etkinliğini, Batman’ın ilk ve tek kadın muhtarının görev yaptığı Sağlık Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

ÇÖPLER TOPLANDI, KİTAPLAR ASILDI
30-09-2019 20:00
Google News

 

ÖNCE ÇÖP TOPLADILAR

Kitap, Kadın ve Çevre Temalı Etkinlik kapsamında Batman Okusun Grubu Üyesi Gençler, Sanatçı Celal Gümüş ve Celal Yılmaz, Bir Kalp Bin Umut Platform Başkanı Veysi Mercimekçi, Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan, mahalle kadınları ve çocuklar, Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Ellerinde çöp torbaları ile Sağlık Mahallesi’ne doğru yürüyen katılımcılar, sokaklarda çöp topladı. 

SOKAKLARA ÇAMAŞIR YERİNE KİTAP ASTILAR

Çöp toplayarak muhtarlık ofisinin bulunduğu yere gelen gençler, sokağa kitaplar astı. Sokakta çamaşır yerine kitaplar ve ‘dünya sussun, kitaplar konuşsun’ ‘insan bir dost, kitap bin dost’ yazılı dövizlerle görsel şölen oluşturuldu.

DİZ DİZE OTURUP KİTAP OKUDULAR

Katılımcılar, mahalle kadınları tarafından yere serilen kilimlerin üzerinde 45 dakika boyunca kitap okudu. Sessizliğin hâkim olduğu kitap okuma etkinliğine, mahalle kadınları da çocukları ile birlikte katıldı.

MAHALLE KADINLARI TANDIR EKMEĞİ İKRAM ETTİ

Kitap okuma etkinliğinden sonra katılımcılara ikramlar yapıldı. Kadınların, el emeği ile pişirdiği dolma ve sarmalar, yer sofrasında yendi.

CELAL GÜMÜŞ MEST ETTİ

Sanatçı Celal Gümüş, söylediği şarkılarla mahalle halkını coşturdu. Mahalleli, söylenen şarkılara halay çekerek eşlik etti. Celal Gümüş’ten sonra Celal Yılmaz da şarkılarıyla sahne aldı. Gençler, okudukları şiirlerle mest etti. Grup Üyesi Gençler, mahalle çocuklarının yüzlerini boyayarak eğlendirdi

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete