KOZLUK

ÇÖPLÜĞÜ MESİRE ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜ

Kozluklu vatandaş, kendi imkânları ile temizleyip yeşillendirdiği alana çay ocağı kurarak halka piknik alanı oluşturdu.

ÇÖPLÜĞÜ MESİRE ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜ
18-08-2015 21:41
Google News

18 yıllık belediye çalışanı olan Cano Bağuş, oğlunun Kozluk’ta eski hastane yolu üzerinde işlettiği çay ocağına gelerek boş vakitlerinde çevre temizliği ve yeşillendirme çalışmalarında bulundu. Emeklerinin karşılığını alan Bağuş, Belediye yanında bulunan ve tüm esnafın çöplerini biriktirdiği kamu arazisini mesire alanına dönüştürdü.

ANNESİNİN İSMİ İLE YAŞATIYOR

Kozluk’a hakim bir noktada bulunan alana annesinin seyir anlamına gelen “Seyran” ismini veren Bağuş “9 yıldır bu alana emek veriyorum. Emeğimin karşılığını nihayet aldım. Buraya gösterdiğim ilgi ve alaka, vatandaşlarımız tarafından da takdirle karşılanıyor. Çöp yuvası olan ve kötü kokudan geçilemeyen boş alanı dinlenme yeri olarak kullanıyoruz” dedi.

Düzenli olarak ağaçları sulayan ve çevre temizliği yapan Çay Ocağı İşletmecisi Bilal Bağuş ise “Babam ile birlikte halkın daha temiz bir ortamda dinlenip Kozluk manzarasına doğru çay içmesine olanak sağladık. Başıboş hayvanların uğrak yeri ve tüm çarşının çöp yuvası haline gelen yamacı ağaçlandırarak şirin bir mesire alanı kazandırdığımız için Kozluk halkı bizleri tebrik etti” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete