GÜNDEM

ÇÖPTEN TARİH ÇIKTI

Batman’ın Fahri Hemşerisi Ankaralı İşadamı ve Koleksiyoner Muhammet Yüksel, kâğıt toplayıcısının çöp ayıklarken bulduğu Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 6 parça tarihi eseri satın alıp Anadolu Medeniyetler Müzesi yetkililerine verdi.

ÇÖPTEN TARİH ÇIKTI
01-02-2017 21:09
Google News

Daha önce de Selçuklu Çeşmesi ve Roma dönemine ait bir adet amforayı yetkililere teslim eden Yüksel'e, müze tarafından teşekkür belgesi verildi. 20 yıldır koleksiyonerlik yaptığını belirten Yüksel, fırsat buldukça antikacı, hurdacılar ve kâğıt toplayıcılarını ziyaret ettiğini ifade etti. Son ziyaretinde bir kâğıt toplayıcının çöp karıştırırken bulduğu tarihi objeleri görüp müzeye teslim etmek için satın aldığını vurgulayan Yüksel, eserlerin Roma dönemine ait olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

"UMARIM BU BİRİLERİNE ÖRNEK OLUR"

British Museum ziyaretinde Anadolu topraklarından çıkan eserlerin sergilendiğini dile getiren Yüksel “Bizim müzelerimizde olması gereken eserleri orada görünce çok üzüldüm. Bu eselerin hepsi çeşitli dönemlerde yurt dışına kaçırılan eserlerdir. Gelecek kuşaklara tarihi eserleri kazandırmamız gerekiyor. Bunun için ben imkânım ölçünde ve elimden geldiğince böyle bir şeyle karşılaştığımda alıyorum ve müzeye teslim ediyorum. Bu davranışın gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete