GÜNDEM

ÇÖPÜ GÜBREYE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN DESTEK İSTİYOR

Batman’da su tesisatçılığı yapan 3 çocuk babası 36 yaşındaki Muhammed Karabaş, hazırladığı proje ile Batman’da israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyor.

ÇÖPÜ GÜBREYE DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN DESTEK İSTİYOR
23-07-2019 19:48
Google News

 

İSRAF VE KİRLİLİK ORTADAN KALKARKEN, GÜBRE İHTİYACI KARŞILANACAK
Ev ve işyerlerinden toplanacak evsel atıkları gübreye dönüştürmeyi hedefleyen Karabaş, hazırladığı projeyi Batman Belediyesine sunmayı planlıyor. 
ELDE EDİLECEK GÜBRE, ÇİFTÇİYE SATILACAK
Ev, market, lokanta, kahvehane ve cafelerden toplanacak çay demleri, yumurta kabukları, meyve kabukları gibi evsel atıkları, karıştırıcı yardımı ile gübreye dönüştürüp, israf ve kirliliğin önüne geçerken, tarım alanındaki gübre ihtiyacını da ortadan kaldırabileceklerini belirten Karabaş “Nüfusla birlikte evsel atıklar da artıyor. Ayrıştırma, toplama, çöp alanı sorunu çıkıyor. ABD ve Avrupa Ülkeleri, kendi evlerinde kendi çabalarıyla kompost yöntemle, atıkları, organik gübreye çeviriyor. Batman’da da ev ve işyerlerinden toplanacak evsel atıkları organik gübre yapıp, çiftçilere satılmasını, belediye ve valiliklerin yükünü hafifletip ek gelir sağlamalarını öneriyorum. Proje, Diyarbakır, Siirt, Mardin gibi çevre illere de örnek olacaktır. Dolum makinesi, karıştırma makinesi, elektrikli ve kasalı araba ile birlikte projenin maliyeti 53 Bin TL’dir” dedi. 
 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete