GÜNDEM

ÇÖPÜ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

Halı tamirciliği yaparak ekmeğini kazanan iki kardeş, Batman Gençlik ve Kültür Evi’ndeki atölyede ürettikleri bez bebeklerle de uluslararası fuarlara hazırlanıyor.

ÇÖPÜ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR
13-01-2017 21:35
Google News

ÇÖP DİYE ATILANLARI BEZ BEBEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Küçük yaşlarda antika eşyalara duydukları merak duygusu, Hamdullah ve Süleyman Güneş kardeşleri sanata yöneltti. Atık malzemeleri süs eşyalarına dönüştüren iki kardeş, sanata farklı bir bakış kazandırdı. Halı tamirciliği yaparken, sanatla da uğraşını sürdüren Hamdullah ve Süleyman Güneş “Küçük yaşta, resim ve antikaya tutkumuz, bizi sanata itti. Okulu bitirip halı tamirciliği atölyesi açtık. Sanatla uğraşımızı da sürdürdük. Hamurdan, atık malzemelerden, komşularımızın çöp diye attığı kumaş ve gazete kalıplarından bez bebekler yaptık. Pazarda satışa sunduğumuz bez bebekler, yoğun ilgi görünce sanatımıza dört elle sarıldık” dedi.

İKİ KARDEŞ, ULUSLAR ARASI FUARDA 1.’LİK ELDE ETTİ

Güneş kardeşler, 2006 yılında Ankara’da düzenlenen uluslararası fuarda 1.’lik elde etti. Amaçlarının, Türkiye’yi temsilen uluslararası fuarlara katılmak olduğunu söyleyen Güneş kardeşler “Fuarda bez bebeklerimiz rağbet gördü. Birçok festival ve fuardan teklif aldık. Amacımız, bölge insanını anlatan çalışmalar yapmak, ilimizi ve bölgemizi tanıtmak” dedi.

CUMHURBAŞKANINA FİGÜRAN HEDİYE ETTİLER

Güneş kardeşler, yöresel kıyafetlerden ürettikleri bez bebekleri, Dünya Kadınlar Gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan’a da hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete