SPOR

Çorlu'ya 70 kilometre uzaktaki ilçede masa tenisi heyecanı

8 yaşında yüzmeyle spor hayatına başlayan Türközü, Kovid-19 salgınında 11 yaşında masa tenisiyle tanıştı ve şimdi Türkiye Şampiyonluğu için mücadele ediyor.

Çorlu'ya 70 kilometre uzaktaki ilçede masa tenisi heyecanı
02-04-2024 12:40
Google News

Çorlu ilçesinde yaşayan Türközü, 8 yaşında yüzme sporuna başladıktan sonra Kovid-19 salgını sırasında 11 yaşında masa tenisiyle tanıştı.

Lüleburgaz ilçesinde özel sporcular antrenörü Soner Polat ile çalışmalara başlayan Türközü, haftada 3 gün boyunca 70 kilometrelik yolculuk yaparak antrenmanlarına devam ediyor. Babası Çağdaş Türközü, oğluna 2 yaşında otizm tanısı konulduğunu ve sporun onun gelişimi için çok önemli olduğunu belirtiyor.

Türközü, 2022 yılında yapılan Özel Sporcular Okul Sporları Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu ve bu yıl yapılacak şampiyonada da birincilik hedefliyor. Babası Türközü, oğlunun masa tenisindeki başarısının iletişim becerilerini geliştirdiğini ve odaklanmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Antrenörü Soner Polat ise Türközü'nün azimli ve başarılı bir sporcu olduğunu vurguluyor, hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete