HALKIN SESİ

CORONAVİRÜS LANETİ

CORONAVİRÜS LANETİ

CORONAVİRÜS LANETİ
24-03-2020 17:36
Google News

 

Dünyayı kasıp kavuran Coronavirüs laneti, insan hayatını felç etmeye devam ediyor. 
Günlük yaşantımızda Coronavirüs denilen bulaşıcı hastalığın ortaya çıkması, toplumsal yaşantımızı olumsuz yönde etkilemeye devam etmektedir. 
Kim bu virüs, ne yapar?
Hepimizinde bildiği gibi bu virüs, Çinin Vuhan kasabasında görülmüştür. Hemen ardından tüm dünyanın korkulu rüyası haline geldi. Bu durumun içinde gizli parmaklar mı var, bilinmez. İlk başta Çin’de sonrasında ise Avrupa ve hemen ardından diğer ülkelere de bulaşarak çoğu insanın hayatına sebebiyet vermiştir. Dünya Sağlık örgütü bu kapsamda çeşitli araştırmalar neticesinde, mağdur halka çeşitli toplantılar düzenleyerek, yardımcı olmaya çalışmaktadır.
Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her gün çeşitli konularda halka bilgiler vererek, bu Coronavirüs lanetinin önüne geçmeye çalışmaktadır.
Uzmanlar halkı uyarıyor, şöyle ki.. 
Gerekmediği takdirde dışarı çıkılmayacak. 
Halkımız eldivensiz maskesiz dışarı çıkmayacak. 
Yaşlılara özellikle dikkat edilecek. 
Dışarıda satılan yiyecekler satın alınmayacak. 
Gerekirse ohal ilan edilecek. 
Sağlık bakanlığınca konulan kurallara uyulacak. 
Eller iyice dezenfekte edilecek, sabunlu suyla günde gerektiği taktir de defalarca yıkanacak. 
Bu virüs ortadan kalkacağı zamana kadar, bu kurallar böyle devam edecek. 
Ekonomi ne durumda bu süreçte... 
Hiç iç açıcı değil ne yazık ki ekonomi. 
Kapatılan onca mekanın günlük zararını kim karşılayacak, peki ya onca işsiz kalan vatandaşımız şimdi ne yapacak. Aç kalacak, bütün gün evde oturacak. Esnafımızın ödemeleri ne olacak kim bilir? 
Devletimiz her geçen gün bu konularda iyileştirme paketleri hazırlayarak kamuoyuna sunuyor. Devlet destek kredi paketleri vss.. 
Her yer kapatıldı. İnsan sağlığı ön planda. Bu lanetli virüs can yakmaya, hayat karartmaya devam ediyor. 
Günlük yaşantımızın en önemli bir diğer unsuru olan camilerimiz kapatıldı. Artık ibadetler evlerde yapılıyor. Allah’ım buda mı gelecekti başımıza. 
Dışarı çıkma yasağı konulan yaşlılarımız; halen dışarıda kol geziyorlar. Eskiden kahvehaneleri şenlendiren yaşlılarımız şimdilerde ya dışarıda yada evlerinde cirit atıyorlar. 
Çok sancılı bir süreçten geçiyoruz. Hastalık bir yandan, savaş bir yandan bilinmez ne olacak halimiz. 
Her geçen gün vaka sayısı artıyor ülkemizde, öğrenci yurtları karantinaya alınan yurttaşlarımız ile dolup taşmaktadır.
Aldığımız son resmi açıklamaya göre vaka sayısı 900’lerde, ölüm sayısı ise 20’nin üstüne çıkmaktadır. İlerleyen zamanlar da daha üzücü rakamlara ulaşacağız ne yazık ki... 
Sağlık bakanlığı her açıklamasında özellikle ülkemizde yaşanan ölüm haberlerini gün be gün artış olduğunu gözler önüne seriyor. Vatandaş tedirgin. 
Değerli vatandaşlarım eğer ciddi anlamda bir önlem alınmazsa çok büyük kayıplar vereceğiz. Ve buda sonumuzun geldiğinin apaçık ifadesidir. Yetkililerin koyduğu kurallara uyalım, uymayanlar varsa uyaralım...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete