EĞİTİM

ÇORUMLU’DAN ÖNEMLİ UYARILAR!

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Saliha Çorumlu, senenin on bir ayında yorulan sindirim organlarının oruç sayesinde dinlendiğini, daha güçlü bir şekilde görevlerini yaptığını söyledi.

ÇORUMLU’DAN ÖNEMLİ UYARILAR!
06-07-2015 21:27
Google News

Çorumlu, belirli bir zaman kendini yememeye, içmemeye alıştıran insanın aynı zamanda sabretmeyi öğrendiğini, diyet yapanlar için diyetine uyum sağlamasına yardımcı olduğuna da dikkat çekti.

DİKKAT EDİLMEZSE KİLO ARTIŞI OLABİLİR

Bilinçsiz tutulan orucun insan sağlığı açısından olumsuz etkiler yaptığını söyleyen Çorumlu “Bilinçsiz tutulan bir oruç insan sağlığını olumsuz etkileyebilir, bilinçli tutulan oruç ise insan bedenin yenilenmesini, sindirim organlarının dinlenmesini sağlar. Ramazan Ay’ı boyunca yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat etmelidir. Oruç tutarken sıvı ihtiyacının karşılanması çok önemlidir. Yeterli miktarda sıvı alınmazsa su ve mineral kaybı sonucunda, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri yaşanabilir. Sıvı ihtiyacını karşılayabilmek için başta su olmak üzere, ayran, kefir, taze sıkılmış meyve suları ve maden suyu sık sık tüketilmelidir.  Ramazan’da metabolizma hızı düştüğü için beslenmeye dikkat edilmezse kilo artışı ve vücut yağ oranında artış gözlemlenebilir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete