EĞİTİM

ÇÖZÜM KOLEJİ’NDEKİ KONFERANS’A İLGİ BÜYÜKTÜ…

Özel Batman Çözüm Koleji Anaokulu ve İlkokulu’nun düzenlemiş olduğu ve Eğitimci Yazar Prof. Dr. Sayın Şemsettin Dursun’un sunduğu “Çocuk Eğitimi ve Başarı” adlı konferansa veliler büyük ilgi gösterdi.

ÇÖZÜM KOLEJİ’NDEKİ KONFERANS’A İLGİ BÜYÜKTÜ…
01-11-2016 22:29
Google News

Konferansta, çocuğun eğitimi için aile, okul, öğretmen işbirliği üzerinde duruldu. Eğitimci Yazar Prof. Dr. Şemsettin Dursun, hem eğitimci hem baba kimliğiyle dinleyenlere önemli bilgiler verdi ve ailelerin yaşamında kilometre taşı olabilecek anılarla konferansı süsleyerek bir sunum yaptı.

Eğitimci Yazar Prof. Dr. Şemsettin Dursun, şu başlıklara vurgu yaparak şöyle konuştu;

“Çocuklarımızdaki potansiyel enerjiyi, kinetik enerjiye çevirmek önce ailenin sonra da eğitim kurumlarının elinde. Anne ve baba fedakarlık yaparak çocuğa zaman ayırmalı, ilgi sevgi göstermeli ve başarması için onu yüreklendirip “özgüven” kazandırmalıdır. İnsan, öznedir. Geri kalan her şey nesne ve gölgedir. Aslolan insandır yani öznedir. Çocukların yaşadığı ve yaşayacağı çağlara göre eğitilmesi gerekir.”

Konferanstan sonra Çözüm koleji Müdürü Rıdvan Sevim, günün anısına Eğitimci Yazar Prof. Dr. Şemsettin Dursun’a bir Siirt battaniyesi hediye etti. Veli toplantısının ardından velilere ikramlarda bulunan okul yönetimi, bu tip konferansların ve eğitim ile ilgili etkinliklerin süreceğini söylediler. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Haziran 2024 e-gazete