EĞİTİM

ÇÖZÜM SÜRECİ SAĞLIK TURİZMİNİ CANLANDIRDI

-Batman’da çözüm sürecinden sonra kamu ve özel hastanelerde sağlık yatırımları da arttı.

ÇÖZÜM SÜRECİ SAĞLIK TURİZMİNİ CANLANDIRDI
08-05-2015 20:25
Google News

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu kentte son zamanlarda huzur ve barış ortamının artması ile beraber doktorların ve sağlık çalışanlarının tercihi konusunda çok ciddi bir artış olduğunu belirterek, merkezde 150 üzerinde kamu hastanelerinde ise özel ile beraber 300 doktorla burada hizmet verdiklerini söyledi.

Pamukçu yaptığı açıklamada, huzur ve barış ortamı ile beraber sağlık turizminde ciddi artışın olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“bölgede yaşanan huzur ve barış ortamı ile beraber özelde Batman’da genelde güneydoğuda sağlık potansiyeli çok ciddi gelişti. Batman ilinde biz geçen sene içerisinde 100 binin üzerinde çevre ilerden burada hasta ağırladık misafir ettik. Ameliyatlarını yaptırdık ve burada konaklamalarını sağladık. Bunun dışında Batmanın özel ve kamu hastanelerinde toplamda 10 binin üzerinde yurt dışında yaşayıp da ikamet eden yurtdışındaki ülkelerin vatandaşları olup gelip burada özellikli hizmet almak isteyen çok ciddi sayıda bir hasta başvurusu oldu. Bu hastalar rutin hizmetler dışında yoğun bakım hizmetleri yeni doğan yoğun bakım hizmetleri ve savaştan dolayı oluşan travma tik hastaların tedavisi gibi çok özellikli hizmetler burada aldı. Batman’da son zamanlarda huzur ve barış ortamının artması ile beraber doktorların ve sağlık çalışanlarının tercihi konusunda çok ciddi bir artış oldu merkezde 150 üzerinde kamu hastanelerinde toplamda özel ile beraber 300 doktorla burada hizmet vermekteyiz.” 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete