ROPÖRTAJ

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE UZLAŞMACI BİR KİMLİKLE HAREKET EDECEĞİM”

Merhaba sevgili okur.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE UZLAŞMACI BİR KİMLİKLE HAREKET EDECEĞİM”
20-03-2015 20:18
Google News

Seçimler yaklaştıkça siyaset, evimizin, işyerimizin ve arkadaş ortamlarımızın başköşesine yavaştan kurulmaya başladı bile.

Sizler muhabbetlerinizde aday adaylarını konuşup fikir alışverişi yaparken, bizler de aday adaylarını size tanıtarak en doğru kararı vermeniz için yardımcı olmaya çalışıyoruz size.

Bugün AK Parti Batman Milletvekili Aday Adayı Emine Arık Tuncer’i konuk ettim söyleşi sayfama.

“Batman’ın sorunlarını kadın kimliğimle çözeceğim” diyerek yola çıktı Sayın Tuncer, kadınlara ayrıcalıklı projeler üzerinde çalışacağını ve çözüm sürecine uzlaşmacı kimliğiyle de katkı sunacağını söyledi ayrıca.

Batman’ın sorunlarını, kadınlarla ilgili yapılması gerekenleri bir bir konuştuk Sayın Tuncer’le.

Sorularımıza verdiği samimi cevaplardan ötürü kendisine teşekkür ediyor, siz okurlarımıza mutlu ve umutlu haftalar diliyorum...

EMİNE ARIK TUNCER KİMDİR?

1971 yılında Batman’da 7 çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldim. Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde Pazarlama İletişiminde Yüksek Lisans Yaptım. Halkla İlişkiler ve Pazarlama İletişimi Uzmanıyım. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, Marmara Üniversitesi’nde Siyaset Okulunu bitirdim. Evli ve üç çocuk annesiyim.  Eşim, turizm ve işletme mezunu olup ticaretle uğraşmaktadır. İnşaat, turizm ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren aile şirketimizde yönetici pozisyonunda çalışmaktayım. Ailece manevi değerleri koruyup yaşatmaya çaba sarf eden, hayır çalışmalarında daima lokomotif görevi gören bir yapıdayız.

Uluslararası Gençliği Topluma Kazandırma ve Eğitim Derneği (UKTE-DER) üyesiyim.

Siyasete 1990 yılında Refah Partisi mahalle teşkilatında başlayıp, İstanbul Kadıköy İlçe Gençlik Kolları Başkanlığını yaptım. 1994 yılında Recep Tayyib Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğu dönemde tüm il ve ilçe faaliyetlerine kesintisiz olarak katıldım. Aynı tarihlerde İstanbul İl Teşkilatına çağrıldım fakat annemin sağlık problemlerinden dolayı faaliyetlerime üzülerek ara vermek zorunda kaldım. Üzüldüm ama tesellim davamızın amacına ulaşmış olmasıydı.

TÜRKAN: NEDEN SİYASET?

ARIK TUNCER: Siyasetten uzak durmak, sizden daha aşağı seviyedeki insanlar tarafından yönetilmenize yol açar. Hak etmediğim şekilde yönetilmek istemiyorum. Ayrıca toplumsal sorunlara karşı duyarlı kişiliğim beni siyasete yönlendirmektedir. Bölgenin, kentimin sorunlarını çözecek güce sahip olduğumu düşünüyorum. Öte yandan bir de çözüm süreci var ortada. Ülkenin kanayan bir yarası haline gelen bu savaşın sona ermesi için yürütülen çözüm sürecine katkı sunabilmek için siyasette yer almayı tercih ediyorum.

TÜRKAN: PEKİ, NEDEN AK PARTİ?

ARIK TUNCER: Çözüm odaklı, üretken, çalışkan, dürüst, imanlı, yenilikçi, özgürlükçü ve barışçı bir lider Recep Tayyib Erdoğan. Ayrıca AK Parti de manevi değerlerimizi ve ülke çıkarlarını her şeyin üstünde tutan, birleştirici ve merhametli bir zihniyet. Öyle ki merhametin boyutları ülkemizi aşıp komşularımıza kadar sirayet etmiş, kucak açmış yaraları saran bir misyona sahip güçlü bir siyasi parti. Tüm bu nedenler AK Parti’de yer almam için yeterli.

TÜRKAN: ADAY ADAYLIĞINIZI AÇIKLADIKTAN SONRA BİRÇOK YERİ ZİYARET ETTİNİZ. GÖRDÜĞÜNÜZ İLGİDEN MEMNUN MUSUNUZ?

ARIK TUNCER: Gittiğim her yerde ilgi,  saygı ve sevgiyle karşılandım bu vesileyle tüm Batmanlılara ayrıca teşekkür ederim. Ben bu toprakların evladıyım, biz sıcakkanlı sevecen ve iyi niyetli insanlarız. Doğup büyüdüğüm şehrin insanlarına hizmet etmeye adayım diyen birine karşı farklı bir tutum da beklemiyordum zaten.

TÜRKAN: KENDİNİZİ BATMAN HALKINA YETERİ KADAR ANLATABİLDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? BUNDA İLETİŞİM MEZUNU OLMANIZIN FAYDASI OLDU MU?

ARIK TUNCER: Evet, gittiğim her yerde ve katıldığım her platformda neden aday olduğumu, bu göreve neden talip olduğumu bir bir anlattım. Kendimi iyi anlatmam da iletişimci olmamın da büyük etkisi oldu. İnsanların beni gayet iyi anladığına inanıyorum.

TÜRKAN: PROJELERİNİZDE KADINLARA ÖNCELİK TANIYACAĞINIZI SÖYLEDİNİZ. KADINLARA YÖNELİK NE TÜR PROJELERİNİZ OLACAK?

ARIK TUNCER: Önemli olan projelerden çok, hazırlanan projeleri hayata geçirmektir. Projelerin kâğıt üzerinde kalmaması önemlidir. Kadınlarımıza yönelik gerçekleştireceğim en önemli proje eğitimdir. Toplumun, ailenin temeli kadındır. Bu yüzden kadınların kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine katkıda bulunmak önemlidir. Ancak bölge kadını ne yazık ki iş hayatında yeteri kadar yer almıyor. Kadınlara verilecek kurslarla el becerilerinin arttırılması sağlanmalıdır. Sadece bu yeterli değil elbette. Kadınların, üretim yapıp ürettiklerini satabilecekleri alanlar oluşturulmalı. Bununla ilgili kafamda bir fuar alanı oluşturmak var. Balıkesir’de kadınlar ev reçeli üretip, kendileri için oluşturulan bir alanda yaz kış demeden satış yapıyorlar. Kendi paralarını kazanıyorlar, bu şekilde kendilerini hayatın her alanında var edebiliyorlar. Böyle bir şey neden Batman’da olmasın?

TÜRKAN: BATMANLILARLA DİYALOG HALİNDE OLMAK İÇİN WEB SİTESİ KURDUNUZ. SİZE GELEN ŞİKÂYET VE BEKLENTİLERDE EN ÇOK HANGİ KONULAR ÖNE ÇIKIYOR?

ARIK TUNCER: Evet, “eminearıktuncer” adında bir site kurdum. Bu siteden halkla diyalog halindeyim. İnsanlar buraya beklentilerini yazıyorlar, hayallerini yazıyorlar, şikâyetlerini yazıyorlar. Günlük olarak siteyi takip etmekteyim. Halk ne istiyor, beklentileri nelerdir, bu konuda bilgi ediniyoruz. Tabi vekillik olsa da olmasa da hem sosyal medya araçları ile hem de bu site aracılığı ile iletişim halinde olmaya devam edeceğiz. Sosyal medya üzerinden bilhassa Batmanlı insanlarla sürekli iletişim halindeyiz. Bu durum, vekil olduktan sonra da değişmeyecek.

TÜRKAN: SİZCE BATMAN’IN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR? VEKİL SEÇİLDİĞİNİZ TAKDİRDE BU SORUNU NASIL ÇÖZECEKSİNİZ?

ARIK TUNCER: Batman’ın birçok sorunu var. İşsizlik almış başını gidiyor. Gençlerimiz, kahvehanelerde zaman öldürüyor. Trafik sorunu var, hava kirliliği hakeza öyle. Yeşil alanlarımız yok. Kent bakımsız. En önemlisi, kent görünümünden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Petrol kentiyiz ama şehir görüntüsünden uzağız. Önce kentsel dönüşümle ilgili çalışmaların ciddi manada yapılması gerekiyor. Bakın, bu kentin insanlarının en önemli sosyal etkinliği piknik yapmaktır. Ama insanların ailece piknik yapabilecekleri parklar yok. Milli parkların Batman’a kazandırılması gerekiyor. Gerekirse Batman Çayı’nın ıslah edilmesi ve piknik alanlarına dönüştürülmesi gerekiyor. İluh Deresi, bu kentin kanayan yarası. Bu derenin bir an önce ıslah edilmesi gerekiyor. Çevresinin kentsel dönüşüm kapsamında yeşillendirilmesi, yürüyüş parkurlarının, bisiklet yollarının yapılması gerekiyor. Sorunları çözmek için projelerim var demiyorum, çünkü sorunlar da bellidir, çözümler de bellidir. Bu kentte neyin eksik olduğu, nelerin kazandırılması gerektiği zaten ortadadır.

TÜRKAN: NASIL BİR VEKİL OLACAKSINIZ ÖZEL BİR PROJENİZ VAR MI?

ARIK TUNCER: Öncelikli prensibim halkla iç içe ve diyalogu asla bırakmayacak bir vekil profili çizeceğim. Sadece proje yapacak değil, yapılmış projelerin de takipçisi olacağım. Çözüm sürecinde uzlaşmacı bir kimlikle hareket edeceğim. Kentin, bölgenin huzuru her şeyden önemli. Bu huzura katkı sağlayacak bir vekil olacağım. Çünkü huzur olduktan sonra yatırım da gelir, projeler de gelir, hizmet de gelir. Bütün sorunlar ancak bu şekilde çözülür.

TÜRKAN: SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

ARIK TUNCER: Batman halkına hizmet için aday adaylık başvurusunda bulundum. Vekil olduktan sonra da bütün söylediklerimin arkasında duracağım. Batman halkı, kendisine hizmet edecek, beklentilerini yerine getirecek, çözüm sürecine katkı sunacak bir vekili göreve getirmelidir. Ben bu yolda bu göreve talibim...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete