GÜNDEM

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE ZOR OLANI GEÇTİK”

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE ZOR OLANI GEÇTİK”

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE ZOR OLANI GEÇTİK”
12-02-2015 19:55
Google News

23. Dönem AK Parti Batman Milletvekili, Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, TRTHABER televizyonunda canlı yayınlanan Gazeteci Mustafa Kartoğlu’nun ve Yıldıray Oğur’un hazırlayıp sunduğu Gündem Programına konuk oldu.

Çözüm sürecine yönelik konuşan Ekmen “Çözüm sürecinde zor olan, bu süreci başlatmaktı. Hedefi, silahların sustuğu gerçek anlamda bir demokrasinin inşa edildiği bir süreci başlatmak en zor olanıydı. Biz bu zoru hep birlikte başardık. Ş​imdi beklentimiz 15 Şubat veya 21 Mart'ta yapılacak bir çağrı ile silahların tamamen susma kararını verecek bir kongre çağrısı yapılmasıdır” dedi. 

PARİS CİNAYETLERİ, ÖCALAN’A MESAJ OLABİLİR

Paris cinayetlerine ilişkin açıklama yapan Ekmen “Paris cinayetinde adı geçen Ömer Güney, ülkücü derneklerine takılan birisi ve Kürt derneklerine yaklaşıyor. 2 yıl içerisinde Sakine Cansız gibi önemli birisinin yakın koruması haline geliyor. Fransa’nın göbeğinde olması ve Fransa’nın sessizliği ve Sakine Cansız’ın Öcalan’a yakın olması bu cinayetin Öcalan’a mesaj olduğu kanaatini taşımaktayım” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?