GÜNDEM

“ÇÖZÜMÜN ADRESİ MECLİS’TİR”

Bölge Baroları’ndan önemli açıklama

“ÇÖZÜMÜN ADRESİ MECLİS’TİR”
11-05-2016 21:14
Google News

Aralarında Batman’ın da bulunduğu Bölge Baroları, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde polis servis aracının geçişi sırasında gerçekleşen bombalı saldırıyı eleştirerek, çözümün müzakere ve siyasette olduğunu açıkladı.

UYARILARA RAĞMEN ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

3 vatandaşın ölümüne, 12’si polis toplam 45 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıya ilişkin 7 Bölge Barosundan yapılan ortak açıklamada “Sivil yerleşim alanlarına yansıyan çatışmalar, telafisi imkânsız insani, ekonomik, sosyolojik, tarihi ve hukuki büyük tahribatlara neden oldu. Şimdiye kadar ki tüm uyarılarımıza rağmen, taraflarca ısrarla yürütülen çatışma, operasyon ve güvenlikçi politikalar sonucu meydana gelen, ölümlerden, yıkımlardan ve mevcut atmosferden son derece endişeliyiz. Türkiye de Kürt sorunu diye bilinen sorun, ne çatışmalarla, ne polis noktalarına bomba yüklü araç saldırılarıyla, ne şehir merkezlerine tank sokarak kentleri tahrip etmekle, ne de son zamanlarda olduğu gibi siyasi parti temsilcilerini gözaltına alıp tutuklamalara girişmekle çözülemez” denildi.

PARTİLERE YÖNELİK BASKILARA SON VERİLMELİ

Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim’in de imzasını taşıyan açıklamada “Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere demokratik ve siyasi alanı daraltan her eylem ve işlem, daha çok kan ve gözyaşının akması demektir. Türkiye’de Kürt sorunun çözüm adresi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Çözümün reçetesi siyaset ve müzakeredir. Hükümete sesleniyoruz, Bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşlarına, Siyasi Parti Temsilcilerine ve özellikle de Demokratik Bölgeler Partisine yönelik adli ve idari soruşturmalar siyasete alet edilmemeli, keyfi gözaltı ve tutuklamalara derhal son verilmelidir” ifadeleri kullanıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete