HALKIN SESİ

CUMA SEMT PAZARINDA YOK YOK…

CUMA SEMT PAZARINDA YOK YOK…

CUMA SEMT PAZARINDA YOK YOK…
16-01-2015 17:46
Google News

Esnafın Nabzı” köşemiz için yolumuz, Çamlıca Mahallesi’nin semt pazarına düştü.

Her hafta Cuma günü kurulan Çamlıca Semt Pazarı’nda satış yapan esnafla görüştük. Söyleşimizde esnafın sorunlarını, piyasanın durumunu, semt pazarlarının dünü ve bugünü, pazarcı esnaflarının sorunları ve beklentilerini tek tek ele aldık…

SEMT PAZARLARINA RAĞBET AZALDI

Çamlıca Mahallesi’nde bulunan pazarda bay, bayan ve çocuk ayakkabısı satan Ahmet Okay, semt pazarlarına eskisi gibi rağbet olmadığını belirtti. Satış yapabilmek için her semt pazarına gittiğini söyleyen Okay “15 senedir bu işi yapıyorum. Semt pazarlarının kurulduğu ilk günler işlerimiz gayet iyiydi, insanlar semt pazarlarına rağbet ediyordu ama zamanla semt pazarına olan rağbet azaldı. Kışın gelmesiyle beraber işlerimiz iyice düştü. Ayakkabılarımız mağaza ayakkabılarından daha kalitelidir ve fiyatlarımız da oldukça uygundur. Buna rağmen istediğimiz yoğunlukta satış yapamıyoruz” dedi.

PAZARCI ESNAFINA SAHİP ÇIKILSIN

14 senedir semt pazarlarında bay, bayan ve çocuk elbiseleri sattığını söyleyen Rıdvan Akın “Bu tezgâhta bay, bayan ve çocuk giyimine dair aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Fiyatlarımız her kesime uygundur. Bazı mahallelerdeki semt pazarlarında sokaklar dar olduğundan müşterilerimiz rahat alışveriş yapamıyor. Bu sorurunun en kısa sürede giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz. Ayrıca buradan halkımıza sesleniyorum. Pazarlarda alışveriş yapmak yerine büyük avm’lere gidiyorlar. Bu konuda halkımızdan duyarlılık istiyorum. Küçük esnaf, büyük avm’ler karşısında yok oluyor. Ayrıca buradaki ortam, o avm’lr de var mı? Oralarda pazarlık yapabiliyorlar mı, satış yapan kişilerle oturup dertleşebiliyorlar mı? Batmanlı halkın, semt pazarlarına ve küçük esnafına sahip çıkmasını istiyoruz” diyor.

GÜVENLİK YOK…

Semt pazarlarında zeytin ve baharat ürünleri satan Mehmet Polat ise semt pazarlarında güvenlik zafiyetinin bulunduğunu söyleyerek yetkililerden duyarlılık beklediklerini ifade etti. Semt pazarlarında hırsızlık ve yankesicilik olaylarının sık sık yaşandığına vurgu yapan Polat “12 senedir bu işi yapıyorum. Tezgâhımda bulunan ürünlerimiz tazedir, kesinlikle taze olmayan ürün bulundurmuyorum tezgâhımda. İşlerimiz kış mevsiminden dolayı kesattır. Semt pazarlarında güvenlik adına hiçbir şey yok, kalabalık olduğu saatlerde hırsızlar iş başında olduğu için müşteriler korku içinde alışveriş yapıyorlar. Her semt pazarına güvenlik güçleri bulunursa bu sorun ortadan kalkar” ifadelerini kullanıyor.

HAVALAR SOĞUDU, MÜŞTERİ AZALDI

Çamlıca Mahallesi semt pazarında gıda ürünleri satan Şemsettin Irmak “5 senedir semt pazarlarında bu işi yapıyorum. Havaların soğuk olmasından dolayı müşteri bulmada sıkıntı yaşıyoruz. Güvenlik sorunu en büyük sıkıntımız. Ayrıca biz semt pazarları için yetkililere her ay kira veriyoruz. Ancak kira vermeden tezgâh kurup satış yapan esnaflar var. Bu soruna bir çözüm getirilsin, haksız rekabetin önüne geçilsin” şeklinde konuştu.

BABA MESLEĞİNE DEVAM

Semt pazarlarında çocuk bezi ve ıslak mendil satan Rıdvan Yılmaz isimli esnaf da baba mesleğini icra ediyor. 9 senedir bu işi yaptığını söyleyen Yılmaz “baba mesleği olan pazarcılığı 9 senedir yapıyorum. Sadece Cuma günleri Çamlıca semt pazarına geliyorum. Diğer günler Alo Tevşo önünde işimi yapıyorum. İşimi severek yapıyorum” dedi.

 

LTB, KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYOR

Sanat Sokağı başında bulunan LTB Giyim Mağazası, kaliteli ürünleriyle vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Müşteri memnuniyetinden ödün vermeden çalıştıklarını söyleyen satış danışmanı Bekir Gök “19 yaşındayım. 2 sendir bu işi yapıyorum. LTB Mağazasını tercih etme nedenim, ürünlerinin kaliteli ve garantili olmasıdır. Kaliteden ödün vermek istemeyen müşterilerimizin ilk adresi buradır. Biz de müşteri memnuniyetinden ödün vermeden çalışmayı prensip edinmiş bulunmaktayız. Kış sezonu olduğu için ve halkın alım gücü düştüğü için piyasada genel bir durgunluk yaşanıyor. Ama bu durgunluk geçicidir” dedi. 

 

 

TATLIDA GÜLTEPE FARKI…

Turgut Özal Bulvarı Yıldız Cami yanında faaliyet gösteren Gültepe Tatlı Salonu, birbirinden lezzetli tatlı çeşitleriyle vatandaşlara hizmet veriyor.

5 senedir bu işi yaptığını söyleyen işletmeci Kemal Rıha “aslında mesleğim kuafördür. Ancak tatlıcılıkta kendimi daha fazla geliştirdim. Bu yüzden bu mesleğe başladım. Baba mesleğimdir, babam işyerinde çalışırken onu izlerdim, zaman içerisinde tatlı işinde usta oldum. Gültepe Tatlı Salonu olarak cevizli, kaymaklı, sade tatlı çeşitlerimizle vatandaşlara hizmet veriyoruz. İşimi severek yapıyorum. Tatlılarımızı satarken tatlı yiyip tatlı konuşalım diye vatandaşlarımıza güler yüzlülük gösteriyorum. Müşterilerimizin olumlu tepkileri karşısında mesleğimi daha da çok seviyorum” dedi.

 

 

25 SENEDİR BU İŞİ YAPIYOR…

Tablasına yüklediği elma ve portakalları sokak sokak gezerek Batmanlı vatandaşın ayağına kadar götüren Mehmet Acar, 25 senedir bu işi yapıyor.

6 nüfuslu ailesini, bu meslekten kazandığı parayla geçindirdiğini söyleyen Acar “portakal ve elma, kış mevsiminin en fazla tüketilen meyvesidir. Vücudu dirençli tutuyor, vitamin deposudur. 25 senedir tablamda meyve satarak vatandaşlara hizmet veriyorum. 6 nüfuslu aileme bu şekilde bakıyorum. Genelde Nasıroğlu İş Merkezi’nin yanında duruyorum ancak zaman zaman Batman sokaklarında gezerek bu taze meyveleri vatandaşın ayağına kadar götürüyorum” dedi. (Eşref Öner)

 

 

DÖNERİN ADI “LEZZET DÖNER”

Cemal Koç, Turgut Özal Bulvarı Yıldız Cami yanındaki Lezzet Döner isimli işyerinde döner ve sac tava pişirerek vatandaşlara hizmet veriyor.

1996 senesinden bu yana lokantacılık sektöründe çalıştığını söyleyen Koç “her damağa hitap ettiğimiz için, müşterilerimiz bizden vazgeçmiyor. Müşterilerimizin memnuniyeti karşısında mesleğime daha da bağlanıyorum. Uzun yıllardır bu sektördeyim. İstanbul’da başladığım mesleğime Batman’da devam ettim. Vatandaşlarımızın damak tadına hizmet ediyoruz. Müşteri memnuniyeti bizim için en öncelikli prensiptir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete