GÜNDEM

CUMARTESİ ANNELERİ, MEYDANDA TOPLANDI

İnsan Hakları Derneği (İHD)’nin 27 Mayıs 1995’te başlattığı Cumartesi Anneleri/İnsanları Eylemi, 700. haftasında Batman’da da başladı.

CUMARTESİ ANNELERİ, MEYDANDA TOPLANDI
26-08-2018 21:04
Google News

 

KAYIP İNSANLARIN AİLELERİ KATILDI

Tüm yurtta eşzamanlı düzenlenen Cumartesi Annelerinin 700. Haftası, Batman’da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleşti. Eyleme İHD Eş Başkanları Devran Yıldız ve Rümeysa Deniz Kaya, HDP Milletvekilleri Feleknas Uca ve Av. Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP İl Eş Başkanları Nizamettin Toğuç ve Berivan Helen Işık, Barış Anneleri ve 90’lı yıllarda kaybedilen insanların aileleri katıldı.

KAYIP İNSANLARIN FOTOĞRAFLARI TAŞINDI

Eylemde, kayıpların fotoğrafları taşındı. Basın açıklamasında “İHD olarak zorla kaybedilenlere ilişkin taleplerimiz açık ve nettir. Zorla kaybedilenlerin akıbeti ortaya çıkarılmalı, Fail ve sorumlular yargı önünde hesap verilmeli, Devlet gözaltında kaybetme suçundaki sorumluluğunu kabul etmeli, Gözaltında kaybetme suçunun fail ve sorumlularını koruyan cezasızlığa son verilmeli, adalet sağlanmalı, Gözaltında kaybetme fiilinin insanlığa karşı işlenen suç olarak düzenlenmesine, önlenmesine ve cezalandırılmasına yönelik yasal düzenlemeler yapılmalı ki bir daha asla hiç kimse gözaltında kaybedilmesin” denildi. Eylemin, her hafta Cumartesi günü saat 12.30’da düzenleneceği bildirildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete