GÜNDEM

CUMARTESİ EYLEMLERİ DEVAM ETTİ

CUMARTESİ EYLEMLERİ DEVAM ETTİ

CUMARTESİ EYLEMLERİ DEVAM ETTİ
30-07-2014 18:32
Google News

İnsan Hakları Derneği (İHD), Batman Şubesi’nin kayıp yakınlarıyla birlikte; yaptığı cumartesi eylemlerinin 285’inci haftasında, yine bir araya geldi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube yöneticisi Barış Eviz, korucular tarafından kaçırılan 18 yaşındaki Nazlı Bidikçi için çağrıda bulundu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesinin öncülüğünde gerçekleştirilen Cumartesi eylemlerinin 285’inci haftasında Yılmaz Güney Parkı önünde bir araya gelen İHD’liler ve kayıp yakınları, kayıpların akıbetini sordu.

İHD yöneticileri, Êzîdi Dernekler Federasyonu (FKÊ) eş başkanı Leyla Ferman ve çok sayıda aktivistin katıldığı eylemde, ‘Kayıplar bulunsun, Failler yargılansın’ pankartı açıldı.

Eylemde, İHD ve kayıp yakınları adına basın açıklamasını okuyan İHD Batman Şube yöneticisi Barış Eviz, koruculuk sisteminin geçmişte olduğu gibi bugün de kayıp olaylarına sebep olduğunu belirtti. Eviz, koruculuk sisteminin devlet tarafından bilinçli bir şekilde halkı silahlandırarak savaşın tarafı yapmak için getirildiğini belirterek “Henüz Bilge Köyü katliamı’nın yaraları kapanmamışken; her geçen gün koruculuğun sebep olduğu yeni bir suç haberiyle uyanıyoruz. Son olarak Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Güllüce Köyü’nde Nazlı Bidikçi adlı genç kız korucular tarafından kaçırıldı. Henüz 18 yaşında olan Bidikçi’den 5 Temmuz’dan beri haber alınamıyor. Lise öğrencisi olan Nazlı’nın ne sebeple kaçırıldığı da bilinmemektedir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete