GÜNDEM

CUMARTESİ GÜNÜ BATMAN KARIŞTI

Batman'da yürüyüş yapmak isteyen gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda gözaltına alınan 4 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

CUMARTESİ GÜNÜ BATMAN KARIŞTI
13-12-2015 19:36
Google News

ESNAF KEPENK AÇMADI

Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla Cumartesi günü Batman’da kepenk kapatma eylemi gerçekleştirildi. Fırın ve eczanelerin dışında, birçok işyerinin kepenk kapattığı, bir kısmının ise kepenkleri yarıya indirdiği gözlendi.

HDP’Lİ GRUP, YÜRÜYÜŞ YAPMAK İSTEDİ

Öğlen saatlerinde, aralarında Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan, Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanları Rojda Sürücü ve Abdulbari Karaağaç’ın da bulunduğu bir grup, Atatürk Parkı önünde bir araya gelerek, “Öcalan'a özgürlük, öz yönetim” sloganı ile Belediyeye doğru yürümek istedi. Yürüyüşün izinsiz olduğunu söyleyen polis, gruba dağılmaları için anons yaptı. Polis, tüm uyarılara rağmen dağılmayan grubu tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalışırken havaya da sık sık ateş etti.

HDP’Lİ VEKİL, VALİ’Yİ ARADI

Yürüyüşe izin verilmemesi nedeniyle çıkan olaylarda Milletvekilleri Mehmet Ali Aslan ve Ayşe Acar Başaran da sıkılan tazyikli su nedeniyle yerde sürüklendi. Polisin sert müdahalesine tepki gösteren Milletvekili Aslan, Vali Azmi Çelik’i telefonla arayarak olayların yatıştırılması için girişimlerde bulunmasını istedi. Aslan, Vali Çelik’le yaptığı telefon görüşmesinde “İç Güvenlik Yasasıyla yasaklanmış olmasına rağmen polisler, maske takarak kanunsuz bir şekilde halka saldırıyorlar” sözlerini kullandı. Milletvekilleri Aslan ve Acar Başaran, olayların şiddetlenmesi üzerine Turgut Özal Bulvarında oturma eylemi yaparak TOMA’ların geçişini bu şekilde önlemeye çalıştı.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaşanan olaylar, grubun ara sokaklara dağılmasıyla sona ererken, aralarında DBP İl Eş Başkanı Mehmet Candemir’in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (Yusuf Kavak) 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete