SİYASET

CUMHURBAŞKANI ADAYI YAŞAR AYDIN SONSÖZ’DEYDİ

Onur Hareketi ve Demokrat Parti (DP) Eski Genel Başkanı Yaşar Aydın, gazetemizi ziyaret ederek, Cumhurbaşkanlığı Adaylığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI YAŞAR AYDIN SONSÖZ’DEYDİ
23-04-2018 23:12
Google News

“160 BİN İMZA VAR…”

Topladıkları 160 bin imza, yeni sistemle yok sayılmasını eleştiren Aydın

“Biz yıllardır mücadele veriyoruz. Türkiye’yi karış karış geziyoruz. Batman, Şırnak, Mardin’de aşiret mensupları ve STK’larla buluşacağım. Birebir ziyaretler yapacağım. Elimizde 160 bine yakın imza vardı. 2019 yılına kadar yapılacak seçimlerde benim adayım, Yaşar Aydın’dır diye noterden imzalı belge vermişti insanlar. Bunu Mayıs ayında duyuracaktık. Şimdi bunların tamamı çöpe gitti. Kabul etmiyorlar. Bireysel başvuru yapacaksınız diyorlar. Kişi, ilçe seçim kuruluna gidecek. Memurun karşısına, benim için bireysel başvuru yapacak. Memur, adeta fişlercesine kişiyi kayıt altına alacak, psikolojik baskı yapacak. Bu şekilde insanlar korkutulacak. Doğu ve Güneydoğu’da insanlar, ilçe seçim kurullarının kapısına gönderilecek, bu mümkün değil” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN SAYGIN HAREKETİYİZ”

Türkiye’nin en saygın, en ayakları yere basan gençlik ve kadın hareketi olduklarını savunan Aydın “Korku işini artık bırakmak gerekir. Duruşumuz omurgalı olması lazım” dedi.

“HUZUR YOK”

Ülkede huzur sorunu olduğunu ileri süren Aydın “Orta ve üst düzey sınıf insanlar, nasıl yurtdışına çıkabilirimin hesabını yapıyor. Neden? Sıkıntı, huzur. Biz, birbirimizle yanyana yürümek, çocuklarımız birlikte hayal kurabilmek zorunda. Bunu yapamazsak tufan oluruz” dedi.

“HİÇBİRİMİZ, YARINLA İLGİLİ HAYAL KURAMIYORUZ”

Aydın, toplumun, yarınla ilgili kaygıları olduğunu savunarak “Yarınla ilgili hayal kuramıyoruz, gelecekle ilgili kaygılarımız var. Hepimizin öyle. Ülkenin, kendi yarınıyla ilgili, çocuklarımızın yarınıyla ilgili hayal kuramıyoruz. Ben, ölçme ve değerlendirme mezunuyum. Hacettepe’den. Belli bir şeyden sonra toplumun psikolojisi, kaygı ve endişeyle bozulur” dedi.

“100 BİN İMZA TOPLAYACAĞIZ”

Yüz bin imzayı toplayacaklarını iddia eden Aydın “Bu işte samimi duygularla yer alıyorum. 14 yaşında siyasetin içindeyim. Siyasetle yoğrulduk. 20 sene önce ne söylemişsem, gömlek değiştirir gibi fikir değiştirmeden, bu gün de aynı şeyi söylüyorum. Çünkü fikirler gelişir ama gömlek değiştirir gibi fikir değiştirilmez” dedi.

“ADİL BİR SEÇİM YOK”

Aydın, adil bir seçim yürütülmediğini savunarak “Adaletli olmayan bir seçim. Ben 46 yaşındayım. Böyle bir seçim ilk defa görüyorum. Devletin imkânları ile seçime giriyorlar. Biz ise kendi imkânlarımızla. Adaletin olmadığı her temel, yıkılmak zorundadır” dedi.

“ACI ÇEKTİREN VE BUNA SESSİZ KALANLA İTTİFAK EDEMEYİZ”

Aydın, ittifakla ilgili sorulara “Size, birisi acı çektiriyor. Ama karşıdaki iki kişi. Bunu engellemek ve duyurmak yetkisi varken susuyor, hatta dolaylı destek veriyor. Şimdi size acı çektiren ya da buna gözünü kapatanlarla ne işimiz olur bizim? Tarih, ok gibi, omurgalı duran insanları yazmıştır. Ele göre şekil alanları yazmamıştır” yanıtını verdi.

“TÜRKİYE’DE SİYASET, AKTÖRÜNÜ SEÇİYOR”

Aydın, seçimlerin önemini ise “Türkiye’de siyaset, aktörünü seçiyor, liderini seçiyor. Ortaya çıkacak liderin ağzından adaletsizlik üzerine bir laf çıkmamalı. Biz asla ötekileştirici bir laf kullanmadık. Asla kimseye hain demiyoruz” sözleriyle açıkladı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete