GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçak açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar emirinin 500 milyon dolarlık ‘hizmete özel’ eski uçağının Türkiye’ye getirilmesine ilişkin, “Biz ilgilendik, Katar emiri hediye etti… Bu CHP’yi niye rahatsız eder” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçak açıklaması
17-09-2018 13:19
Google News

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani’nin 500 milyon dolara (3 milyar liranın üzerinde) satışa çıkardığı Boeing 747-8 tipi uçağı THY’nin satın aldığı açıklanmış, sonrasında ise uçağın Erdoğan’ın hizmetine sunulacağı yönünde haberler yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı.

Tepkilere “Sağırları incitmek istemem. Ama bahsettikleriniz, duymuyorlar ama uyduruyorlar” diye karşılık veren Erdoğan uçağın gelişini şöyle anlattı: “Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. O esnada biz de ilgilendik. Katar emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti; ‘Ben Türkiye’den para almam; bunu Türkiye’ye hediye ediyorum, hibe ediyorum’ dedi. O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti devletinindir. Türkiye Cumhuriyeti devletine verilecek böyle bir uçak, CHP’yi niye rahatsız ediyor? Ya da onların TV kanallarını niye rahatsız eder? Bunları anlamak mümkün değil.”

‘Mahkemede sürünecekler’

Uçakla ilgili yapılan haberler konusunda dava açtığını belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Bunlar mahkeme mahkeme sürünecekler. Hepsi, genel başkanları da öyle. Atar atar iftiraları, biz davaları kazanıyoruz; o  ödemekten bıkmıyor, biz de kazanmaktan bıkmayacağız, devam edeceğiz. Sözünü ettikleri uçak şu anda boyanıyor. İnşallah her şey bitikten sonra bir seyahati de onunla yaparız. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin uçağına bineceksiniz, benim uçağıma değil.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete