GÜNDEM

CUMHURBAŞKANI’NDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait 151 dev eserin toplu açılışını yaptı.

CUMHURBAŞKANI’NDAN GÖRKEMLİ AÇILIŞ
22-12-2016 22:45
Google News

601 Milyon TL’ye mal olan ve 18 Bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Batman Sol Sahil Sulama Kanalı da açılışı yapılan 151 dev eser arasında yer aldı.

BATMAN’DAKİ AÇILIŞI, TÜM TÜRKİYE İZLEDİ

Aydınkonak Mahallesi DSİ P1 Pompa İstasyonunda gerçekleştirilen açılış törenine Batman Valisi Ahmet Deniz, Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları, DSİ Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu, kurum ve oda başkanları katıldı. Ankara’dan canlı yayın ile Batman’a bağlanılarak gerçekleştirilen açılış programı, tüm Türkiye’den izlendi.

“600 MİLYON TL’YE MAL OLDU, 18 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Tüm Türkiye’nin izlediği canlı yayın programında konuşan Vali Deniz “Ana kılavuz 118 kilometre olan Sol Sahil Sulaması 600 Milyon TL’ye mal oldu” dedi.

“BATMAN’IN VERİMLİ TOPRAKLARINA NEHİR AKACAK”

Vali Deniz, konuşmasında “Bu proje ile 138 bin 360 dekar araziye sulama sağlanacak. Batman’ın münbit topraklarına adeta bir nehir akacak. Bu muhteşem projeyle 18 Bin kişiye istihdamın yanı sıra çiftçilerimize de yılda 43 Milyon TL zirai gelir sağlanacaktır. Ayrıca Orman ve Su işleri Bakanlığımızca Batman’a 3 adet taşkın koruma tesisi kazandırılmıştır. Batman’ımıza kazandırılan bu tesisler ve 151 tesisimizin ülkemize milletimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından sulama kanalının açılışını temsilen Vali Deniz, Belediye Başkanı Aksoy ve katılımcılar tarafından butona basıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?