TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Diyarbakır'da

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Turizmle ticaretle sanayiyle tarımla her alanda yatırımlarla üretimle çok farklı bir Diyarbakır'ı inşa edeceğiz inşallah. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Diyarbakır yüzyılı olacak inşallah." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Diyarbakır'da
19-08-2023 15:04
19-08-2023 15:05
Google News

Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen "Şehir Buluşmaları" programında, Diyarbakır'ın çok özel, medeniyetler ve maneviyat şehri olduğunu, aynı zamanda büyük bir ticaret, ekonomi ve kalkınma potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

"Cenabıallah Diyarbakır'a her türlü nimeti vermiş. Ova derseniz ova, tarımsal potansiyel, ticaret diyorsanız bulunduğu konum ticaret güzergahları üzerinde. Genç nüfus, sanayi potansiyeli ne ararsanız var. Diyarbakır yoksul olacak bir il kesinlikle değil." ifadelerini kullanan Yılmaz, kentin başka bölgeleri besleyecek, onlara destek olabilecek potansiyele sahip olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeter ki Diyarbakır'ın huzuru, birliği, beraberliği olsun. Yeter ki gerçekten Diyarbakır'a hizmet etmek için çalışılsın. Başka da bir şeye ihtiyaç yok. Ama uzun yıllar maalesef terör başta olmak üzere birtakım nedenlerle bu potansiyel yeterince harekete geçmemiş. Şimdi önümüzdeki süreçte Allah'ın izniyle artık terörün çok az seviyelere düştüğü, huzur, güven ortamının pekiştiği bir ortamda Diyarbakır bu potansiyelini harekete geçirecek. Turizmle ticaretle sanayiyle tarımla her alanda yatırımlarla üretimle çok farklı bir Diyarbakır'ı inşa edeceğiz inşallah. Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Diyarbakır yüzyılı olacak inşallah."

Cumhur İttifakı olarak Meclis'te net bir çoğunluklarının olduğunu, halkın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 5 yıl daha görev verdiğini anlatan Yılmaz, bu 5 yılın çok kıymetli olduğunu, bunu iyi değerlendirmeleri, Türkiye Yüzyılı dedikleri vizyona geçiş dönemi olarak görmeleri gerektiğini kaydetti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Nisan 2024 e-gazete