GÜNDEM

CUMHURİYET’İN 91. YILI KUTLANDI

CUMHURİYET’İN 91. YILI KUTLANDI

CUMHURİYET’İN 91. YILI KUTLANDI
29-10-2014 21:09
Google News

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Valilikte düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Vali Azmi Çelik, Garnizon komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Başsavcı Kasım Tüten, Kurum Müdürleri, Askeri erkân ile vatandaşlar katıldı. 

Karaman’da meydana gelen maden faciası nedeniyle kutlamalardaki halk oyunları ve gösteriler iptal edildi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Vali Azmi Çelik “Cumhuriyetin 91. yılında kimlik dayatan, vatandaşlarının kökeniyle, inancıyla, dünya görüşüyle, giyim kuşamıyla uğraşan anlayıştan artık eser kalmadı. Elbette ki daha yapılacak işlerimiz, kat edecek yolumuz var. Kötü niyetli kişi ve unsurları devre dışı bırakarak, devlet-vatandaş kaynaşması ve dayanışmasını olabildiğince güçlendirmeye ısrarla devam edeceğiz” dedi. 29 Ekim kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.  Kutlamalar, resmigeçit töreninin ardından sona erdi.

29 EKİM RESEPSİYONU İPTAL EDİLDİ

Tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da dün akşam yapılması planlanan Cumhuriyet Resepsiyonu, iptal edildi. Resepsiyonun iptal edildiğini sosyal paylaşım ortamı twitter hesabından duyuran Batman Valiliği “Cumhuriyet Bayramı 91.yılı resepsiyonu Karaman’da meydana gelen maden faciası nedeniyle iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Mayıs 2024 e-gazete