BEŞİRİ

DANALI KÖYÜ SAKİNLERİ OSB’YE KARŞI AYAKTA!

Batman’ın Beşiri İlçesi’ne bağlı Danalı Köyü sakinleri, Organize Sanayi Sitesi (OSB) 2. etap çalışmalarının, köylerinin yerleşkesine getirilmesine ilişkin hazırlanan projeyi protesto etti.

DANALI KÖYÜ SAKİNLERİ OSB’YE KARŞI AYAKTA!
12-08-2016 19:24
Google News

 “ÖLSEK DE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Köylerinin Organize Sanayi Bölgesi tarafından istimlâk edileceğini ileri süren köy sakinleri, köy camisisin önünde bir araya gelerek alınan karara tepki gösterdi. Hazırlanan proje ile köy arazisinin OSB’ye dâhil edileceğini belirten köylüler “Alınan bu kararı kabul etmiyoruz. Köyümüz yok edilmek isteniyor. Ölsek de köyümüzü vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KARARDAN BİR AN EVVEL VAZGEÇİLMELİ”

Organize Sanayi Bölgesinin, köyün sınırına kadar getirilmesini istemeyen köy sakinleri, yetkililere çağrı yaparak alınan karardan vazgeçilmelisini istedi. Köy sakinlerinden İhsan Duva, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzlerce yıllık geçmişe sahip köylerinin yok edilmek istendiğini savundu.

“KÖYÜMÜZÜN DOĞASI ZARAR GÖRECEK”

Köylerine getirilmek istenen Organize Sanayi Bölgesi 2. etap yerleşkesinin, köylerinin doğasına zarar vereceğini belirten Duva “Biz gerekli her yere başvuracağız. Köyümüzü terk etme gibi bir durum söz konusu olmayacak. Sanayinin yapılmasına karşı değiliz. Burası bizim atalarımızın babalarımızın köyü bizden alınmak isteniyor. Bunu kabul etmiyoruz. Buradaki insanlar tarım ve hayvancılık yaparak geçimlerini sağlıyor. Köyü terk etsek nereye gideceğiz. Biz buradan alınan kararı kabul etmediğimizi belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Köyün ihtiyar heyeti de Kürtçe yaptığı açıklamada, alınan kararı kabul etmediklerini bildirdi. Köylüler, önceki hafta OSB Müdürü Zeynep Akbel ile yaptıkları görüşmeyi de hatırlatarak mücadelelerinin devam edeceğini açıkladı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete