GÜNDEM

DAR GELİRLİNİN UMUDU 2. EL

Yoksul iller arasındaki yerini koruyan Batman’da, alım gücü gün geçtikçe düşen vatandaşlar, çareyi 2. el kıyafet mağazasında buluyor. Pantolon, kazak ve ceketler küçük tamirlerin ardından 1 ve 5 TL arasında satışa çıkarılıyor.

DAR GELİRLİNİN UMUDU 2. EL
27-01-2017 21:43
Google News

10 NÜFUSLU AİLEYE BAKIYOR

Aydınlıkevler Mahallesi Mehtap Caddesinde bulunan 2. el kıyafet ve ayakkabı dükkânı, dar gelirli ailelerin umudu oldu. 2. el kıyafet ve ayakkabı satarak 10 nüfuslu aileye bakan Selahattin Müjdeci “Yıllardır köyde çiftçilik yapıyordum. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte geçim derdi yaşamaya başladım. Batman'a gelerek 10 metrekarelik alanda 2. el kıyafet ve ayakkabı satışına başladım. Bu şekilde 10 nüfuslu ailemi geçindiriyorum. 15 yıldır bu sektörde çalışıyorum. 2. el gömlek, pantolon, ayakkabı ve ceket satıyorum” dedi.

FİYATLAR 1 LİRADAN BAŞLIYOR

Piyasada sıcak para olmadığını ve alım gücünün giderek düştüğünü ifade eden Müjdeci “Artık kimse, eskilerini atmaya kıyamıyor. Kullandıkları giysileri, ayakkabıları bize satıyorlar. Biz de küçük tamirlerin ardından yeniden satışa çıkarıyoruz. Ayakkabılar piyasada 35–40 lira iken biz 3 lira veya en fazla 10 liradan satıyoruz. Maddi durumu iyi olan ailelerden aldığımız marka ürünleri de onardıktan sonra satıyoruz. Sattığımız ürünler, dar gelirli vatandaşlar tarafından alınıp kullanılıyor. Onlar mutlu olunca, biz de mutlu oluyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete