GÜNDEM

DARBE GİRİŞİMİ ESNAFI VURDU

15 Temmuzda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin içerisindeki bir grup asker tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi, iş piyasasını da olumsuz yönde etkiledi.

DARBE GİRİŞİMİ ESNAFI VURDU
22-07-2016 22:22
Google News

Batman’da faaliyet gösteren birçok esnaf, yaşanan süreçten etkilendiklerini dile getirerek, biran önce huzur ortamının sağlanması gerektiğini aktardı. İşletmeciler, satış yapamadıklarını ve bundan dolayı toptancılardan ürün alamadıklarını belirterek “Banka kredileri ile iş yerlerimizi döndürmeye çalışıyoruz. Bazen günde 1 parça satamadan kapatıyoruz. Biran önce huzurun gelmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM, SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNDE”

Esnaflardan Murat Erol, yaşanan duruma çözümün, siyasi parti temsilcilerinde olduğuna işaret ederek “Halk tarafından seçilen siyasetçilerin bu duruma çözüm bulmasını istiyoruz. Bizler tarafından seçilen, gerek genel gerekse yerel yöneticiler dış güçlerin oyununa gelmemelerini istiyoruz” dedi.

“İŞLER YÜZDE 80 DÜŞTÜ”

Esnaf Mehmet Altsay ise işlerinde yüzde 80’lik bir düşüşün söz konusu olduğunu belirterek “toptancılardan mal alamıyoruz. Çünkü ürünlerimiz elimizde kalıyor. Önümüzü göremediğimiz için iş yapamıyoruz. Bazı bütün esnaflar aynı durumdan yakınıyor. Özellikle darbe girişiminin ardından işler iyice düştü” ifadelerini kullandı.

“20 YILLIK ESNAFIM İLK DEFA BÖYLE BİR DURUM YAŞIYORUM”

Erkan Bilgiç isimli esnaf da 20 yıllık esnaf olduğunu ve ilk defa böyle bir durumla karşı karşıya geldiğini ifade ederek “sokakta insan bulamıyoruz. İnsanlar huzurlu olmadığı için alış veriş yapamıyor. Darbe girişimi sonrası asker de sokağa çıkmıyor. Asker, öğrenci ve memur olmayınca bizim işler durur. Biran önce huzur ortamının sağlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete