SİYASET

DAVUTOĞLU’NDAN STK’LARA MEKTUP VAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sivil toplum kuruluşlarına gönderdiği mektupta, AK Parti iktidarı döneminde sağlanan kolaylıklar ve 1 Kasım hedefleri ile ilgili bilgi verdi.

DAVUTOĞLU’NDAN STK’LARA MEKTUP VAR
23-10-2015 20:03
Google News

Başbakan Davutoğlu’nun imzasını taşıyan mektuplar, beyaz zarf içerisinde sendika ve dernek binalarına PTT yoluyla gönderildi. AK Parti ile birlikte sivil toplum alanında dinamizm ve canlanmanın yaşandığı belirtilen mektupta “Gerçekleştirdiğimiz hukuki ve yasal düzenlemelerle, sivil toplumun özgürlüğünü koruyacak ve genişletecek, aynı zamanda sivil toplum-kamu işbirliğini özendirecek bir anlayışı yaygınlaştırmaya çalıştık. Yaptığımız düzenlemelerle sivil toplumu teşvik ettik, derneklere proje karşılığı hibe desteği vermeye başladık” denildi.

SİVİL TOPLUM, BAĞI GÜÇLENDİRİYOR

1 Kasım’dan sonra sivil toplum kuruluşlarının uluslararası değişim programları gerçekleştirmesine imkân sağlayacaklarını belirtilen mektupta “Sivil toplum kuruluşları AK Parti nazarında, devlet ile toplum arasındaki güçlü bağı ifade etmekte, ülkemizin geleceği için hayati bir rol üstlenmektedir. Bu nedenle sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini sivil toplumun özgürlük alanına zarar vermeyecek biçimde güçlendirmeyi, toplumun sivil katmanı ile yeni bir sinerji yakalamayı amaçlamaktayız” ifadeleri kullanıldı. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?