SİYASET

DBP’Lİ 26 SİYASETÇİ TUTUKLANDI!

Batman'da haklarında “PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri” gerekçesiyle soruşturma başlatılan ve aralarında Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay ile DBP İl ve İlçe Eş Başkanlarının da bulunduğu 40 kişiden 26’sı tutuklandı.

DBP’Lİ 26 SİYASETÇİ TUTUKLANDI!
25-09-2016 21:46
Google News

SORUŞTURMA, SASON CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINCA YÜRÜTÜLDÜ
Sason Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, PKK'ye yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen şüphelilerin yakalanmasına yönelik Batman, Sason ve Kozluk ile Şırnak'ın Cizre İlçesindeki 39 adrese eş zamanlı baskın düzenlenmişti. Operasyonda, DBP’li 40 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, Sason Adliyesinde hâkim karşısına çıktı.

DURUŞMA 2 GÜN SÜRDÜ

2 gün süren duruşmada, Aralarında Batman Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, DBP Kozluk İlçe Eş Başkanı Muhlis Baltaş ve DBP Sason İlçe Eş Başkanı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu 26 kişi tutuklandı. 14 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKNA KOMİSYONUNU KURMAKLA SUÇLANDILAR
Zanlılar, 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinde "ikna komisyonları" oluşturarak vatandaşlar üzerinde baskı uyguladıkları, vatandaşın özgür iradesinin sandığa yansımasına engel oldukları, "örgüte yardım ve yataklık" yaptıkları iddiasıyla suçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete