SİYASET

DBP, MİTİNGE HAZIRLANIYOR

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Teşkilatı, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte kaygıların arttığını belirterek Abdullah Öcalan’ın akıbeti hakkında bilgi edinmek istediklerini açıkladı.

DBP, MİTİNGE HAZIRLANIYOR
19-07-2016 23:29
Google News

DBP’nin, 2000 İş Merkezi 4. Kattaki yeni binasında açıklamaya yapan partililer, 31 Temmuz’da askeri ve sivil darbelere karşı miting düzenleyeceklerini belirtti. DBP İl Eş Başkanları Nurten Üzümcü ve Abdulbari Karaağaç ile Merkez İlçe Başkanları Felek Erdem ve Şerif Yağız’ın katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında “Abdullah Öcalan’ın, avukatları ve ailesi ile görüştürülmesini istiyoruz” denildi.

31 TEMMUZ’DA MİTİNG DÜZENLEYECEĞİZ

Basın açıklamasında konuşan İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç “15 Temmuz darbesinden sonra kaygılarımız artmış Öcalan'ın akıbeti hakkında endişelerimiz derinleşmiştir. Kürt halkı olarak Türkiye Hükümetine çağrıda bulunuyoruz; Öcalan’ın sağlığı ve akıbeti hakkında somut bilgi istiyoruz. Bunun için de ailesi ve avukatları ile görüştürülmesi ve heyetin adaya ziyaretini bekliyoruz. Darbeciler ve AKP’nin demokratik siyasal görüşlere, kitle örgütlerine ve Türkiye’deki diğer halklara yönelik ayrımcılığına karşı ve faşizmin, sokakta giderek kurumsallaşmasına karşı 31 Temmuz’da miting düzenleyeceğiz. Askeri ve sivil darbeye karşı olan herkesi bu mitingle davet ediyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete