SİYASET

DBP VE HDP’LİLER, “HAYIR” DEDİ

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesi ve parti yöneticilerinin tutuklanması, Batman’da DBP ve HDP il teşkilatları tarafından protesto edildi.

DBP VE HDP’LİLER, “HAYIR” DEDİ
17-05-2016 21:33
Google News

Çömçe Kavşağı’nda toplanan, aralarında Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP İl Eş Başkanları İkram İrgi ve Fatma Kapalıgöz, DBP İl Eş Başkanları Abdulbari Karaağaç ve Nurten Üzümcü ile KJA temsilcilerinin de bulunduğu grup, basın açıklaması yapmak üzere Atatürk Parkı’na kadar yürümek istedi.

POLİS, YÜRÜYÜMELERİNE İZİN VERMEDİ

Çömçe Kavşağı’nı TOMA ve panzerlerle kapatan güvenlik güçleri, partililerin yürüyüşüne engel oldu. Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine kavşakta bulunan HDP il binasının önünde basın açıklaması yapan İl Eş Başkanı İkram İrgi “Bizler yasama dokunulmazlığını, yaşama dokunmanın bir biçimi olarak ele alıyoruz. Bu vesile ile İmralı Sistemi’ne, cinsiyetçiliğe, Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına Kayyuma, Darbeye, Taciz ve Tecavüze, Kadın Katliamlarına, Emeğin Sömürülmesine, Ayrımcılığa, İşkenceye, Cenazelerimizin teşhirine, Mezarlıklarımızın tahrip edilmesine, Yaşam Alanlarımızın Yıkımına, Kuşatmalara, göçertmelere ve yargısız infazlara, Tarihi ve kültürel Mirasın Yok edilmesine, Siyasi ve Askeri Operasyonlara HAYIR diyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın oturma eylemi yapan partililer, sessizce dağıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete