GÜNDEM

DE FACTO, BATMAN’DA FABRİKA KURACAK

DE FACTO, BATMAN’DA FABRİKA KURACAK

DE FACTO, BATMAN’DA FABRİKA KURACAK
05-01-2015 17:41
Google News

2003’te kurulan ve 11 yılda 260 mağazayla 1.2 milyar TL ciroya ulaşan hazır giyim markası Defacto, Batman’da fabrika açmaya hazırlanıyor.

Fiyatları ağırlıklı olarak 9.90 ile 49.90 arasında tutarak her yıl ortalama yüzde 40 büyüyen markanın ortağı ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş “15’i yurtdışında, toplam 65 yeni mağaza açtık. 20’si yurtdışında olmak üzere 260 mağazaya ulaştık. Mağazamızda fiyat, ürün tarzı, çeşit öne çıkıyor. Sadece fiyatla sınırlandıramayız. Markayı açık denizlere konumlandırdık. İş süreçlerini basitleştirdik. Müşterinin iade etmek istediği ürünleri sorgu sual, zaman kısıtı olmadan geri alıyoruz. Buna rağmen iade oranı binde 7. Yılda 55 milyon ürün satıyoruz” dedi.

TEŞVİKTEN FAYDALANACAĞIZ

Batman’da fabrika açmayı düşündüklerini söyleyen Ateş “2015’te Rusya, Fas, Arnavutluk, Bulgaristan, Gürcistan, Kosova, Makedonya, Ukrayna ve Azerbaycan’da mağaza açacağız. Verimlilik, hız ve ürün geliştirme açısından üretici olmak avantaj. Zaten üretim kökenli olmasak bu kadar hızlı büyüyemezdik. Batman’da da teşvikten faydalanarak yeni bir fabrika yatırımı yapacağız. 37 dönüm arsa aldık. Makine ve istihdam yatırımı sürüyor. Trikoya yönelik bu fabrika için de 10 milyon lira yatırım planı var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Mayıs 2024 e-gazete