GÜNDEM

DEDAŞ, 1 MİLYARLIK YATIRIM HEDEFLİYOR

Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi ile birlikte Temmuz 2013’ten bu yana Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’taki elektrik altyapısı ile üst yapısını iyileştirmek için çalışan Dicle EDAŞ, bu güne kadar 362 milyonluk yatırım yaptı. Dicle EDAŞ, önümüzdeki 5 yılda da 1 milyar 200 milyonluk yatırım yapmayı öngörüyor.

DEDAŞ, 1 MİLYARLIK YATIRIM HEDEFLİYOR
09-11-2015 19:26
Google News

KALİTELİ ENERJİ İÇİN YATIRIM HAMLESİ

Dicle EDAŞ, hizmet verdiği 6 ilde, yeraltı şebekeleri, yeni enerji nakil hatlarının kurulması, ilave trafo şebekelerinin oluşturulması, geri dönüşlerle birlikte yeniden kurulan köylere elektrik verilmesi ve havai hatların yeraltına alınması gibi yatırımlara ağırlık verdi. DEDAŞ, bir yandan enerji altyapısını iyileştirmeye dönük planlamalar yaparken, diğer yandan da bu çalışmalarla paralel olarak aydınlatma konusunda çalışma başlattı. Hazırlanan projeler, kısa sürede hayata geçirilerek şehir merkezlerinin girişleri, cadde ve bulvarların yanı sıra köylerdeki yollar ile meydanlar aydınlatılmaya başlandı. DEDAŞ, yaklaşık 2.5 yıllık özelleşme sürecinde tüm bu yatırımlar için 362 milyonluk harcama yapmış oldu.

5 YILDA 1.2 MİLYARLIK YATIRIM SÖZÜ

DEDAŞ, mevcut elektrik altyapısını her gün biraz daha iyileştirmek için bir yandan Ar-Ge çalışmaları yaparken, diğer yandan bunun için gerekli olan yatırımları da eksiksiz biçimde gerçekleştiriyor. Müşterilerine gelişmiş ülkelerin standartlarında kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmak isteyen DEDAŞ’ın, 2020 yılına kadar planladığı yatırımın bugünkü parasal değeri ise tam 1 milyar 200 milyon lira. Günün şartlarına göre söz konusu yatırım değerinin artabileceğine dikkat çekiliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete