GÜNDEM

DEDAŞ, 10 KM’LİK ELEKTRİK HATTINI YENİLEDİ

Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) Batman İl Müdürlüğü, aşırı yüklenmenin etkisi ile yıpranan 10 kilometre uzunluğundaki orta gerilim hattını yeniledi.

DEDAŞ, 10 KM’LİK ELEKTRİK HATTINI YENİLEDİ
09-09-2016 01:25
Google News

KIŞ ÖNCESİ BAKIM VE ONARIM

Mağduriyetlere yol vermemek için kış öncesi bakım ve onarım çalışmalarına şimdiden başladıklarını söyleyen DEDAŞ Müdürü Faruk İşlek “Aşırı tüketim nedeniyle yıpranan orta gerilim iletkenlerin 10 kilometrelik kısmını yeniledik. Alçak gerilim hatlarında da çalışma yapacağız. Kış gelmeden 500 civarında trafomuzu elden geçireceğiz. İhtiyaç duyulan yerlere yeni trafo kurulması için çalışma başlatacağız. Şehir aydınlatması ile ilgili çalışmalarımız sürüyor” dedi.

KAYIT DIŞI KULLANIM UYARISI

Batman’da yaşanan kayıt dışı elektrik kullanımı ve buna bağlı yaşanan elektrik israfına da dikkat çeken İl Müdürü Faruk İşlek “Enerji altyapısını yenilemek ve müşterilerimize kesintisiz enerji sunabilmek için her yıl milyonlarca lira yatırım yapıyoruz. Ancak kayıt dışı elektrik kullanımı ve buna bağlı israf nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Her gün bu yüzden yüzlerce arıza oluşuyor. Müşterilerimizin mağduriyet yaşamamaları için öncelikle kayıt dışı elektrik kullanımından ve aşırı tüketimden vazgeçmeleri gerekmektedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete